Čataković i Ziljkić pogađali

Sarajevo se razgoropadilo na Tušnju: City ne zna šta ga je snašlo, Fejzić već drugi put matiran!

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Sarajevo gostuje kod Tuzla Cityja u posljednjoj utakmici 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i za sada igra zaista sjajan meč. Rezultat je 0:2 nakon nepunih pola sata igre.

U 17 sati je na Tušnju počeo susret 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Sarajeva, a gosti s Koševa su sjajno otvorili utakmicu, te već vode s 0.2.

Već u četvrtoj minuti gosti su imali sjajnu šansu. Lopta je došla do Ziljkića koji je mogao odmah šutirati, no pravi potez viška, pa dolazi u težu situaciju i njegov udarac brani golman domaćina.

Četiri minute kasnije nova velika šansa za Sarajevo, ali Fejzić ponovo spašava. Ovaj put nakon udarca Oliveire.

U dvadesetoj minuti Sarajevo stiže do prednosti, a strijelac je bio Čataković. Na nekih 35 metara je uzeo loptu od Oliveire, krenuo je prema golu domaćina, sjajno se izborio za poziciju i još bolje šutirao za 0:1. 

Nije se domaćin ni oporavio od šoka, a stigao je drugi samo pet minuta kasnije. Avramovski je sjajno gurnuo loptu za Ziljkića, odbrana domaćina loše reaguje, Ziljkić izlazi sam pred Fejzića i pogađa za 0:2.

Vidjet ćemo šta u nastavku može domaći tim. Sigurno je da Milenko Bošnjaković mora nešto promijeniti, ako želi imati i promil šanse da njegov tim izbjegne poraz danas.

Sarajevo je na sjajnom putu da nakon poraza u prvom kolu od dobojske Sloge upiše drugi vezani trijumf, nakon što je u prošlom kolu savladano Posušje.

Početni sastavi Tuzla Cityja i Sarajeva:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Bihorac, Demimeđac, Šukilović (K), Nukić, Hadžić, Mehaović, Hodžić, Ćorić, Karjašević, Mašović.

FK Sarajevo: Šahinović, Duraković, Čataković, Vrančić, Oliveira, Šerbečić, Beganović, Soldo, Avramovski, Buljubašić, Ziljkić (K).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.