Rođeni u potrazi za šefom struke

Kakav trener treba Veležu? Čini se da je Uprava već odlučila

Admin Čaušević

Velež je na novoj raskrsnici, drugoj u posljednjih godinu dana nakon što su mandate raspodijelili Amar Osim i Nedim Jusufbegović poslije odlaska Feđe Dudića, najboljeg trenera Rođenih u novijoj eri, barem iz ugla rezultata. 

Jusfubegović je sporazumno raskinuo ugovor s Veležom poslije dva uzastopna remija na domaćem terenu. GOŠK, a zatim i Široki su iz Mostara odnijeli po bod što je na kraju i presudilo sad već bivšem treneru.

Velež ima sasvim korektnu ekipu za premijerligaške standarde i upravo iz tog razloga izbor pravog trenera za klupsko rukovodstvo je od krucijalne važnosti.

Mostarski klub je u sezonu ušao sa visokim ambicijama, cilj je izboriti povratak na evropsku scenu i upravo iz tog razloga Rođenim treba ambiciozan, perspektivan i dovoljno sofisticiran trener za moderni fudbal.

Tu treba svakako dodati i odnos sa igračima i neko ko će znati držati mir i kontrolu nad svlačionicom, a špekuliše se da je upravo to presudilo Jusufbegoviću.

S obzirom na tradiciju i popularnost, Velež je idealna odskočna daska za dodatni iskorak u karijeri i mjesto gdje se sigurno može graditi trenerska karijera.

Do sada se ističe jedno ime. U pitanju je Denis Ćorić, 46-godišnjak koji ima želju za dodatnim trenerskim iskorakom i čini se kao neko ko se uklapa u Veležov projekat.

Dovođenje Ćorića koji je trenutno angažovan u GOŠK-u, na mjesto stručnog štaba je i želja klupske Uprave pa ostaje da se vidi kako će pregovori završiti.

Naravno i navijači Veleža sa nestrpljenjem čekaju imenovanje novog trenera, kako to i obično biva i oni imaju svoje želje, ali konačna odluka tek treba da bude donesena.

Neki spominju Dženana Zaimovića, šuška se i Husrefu Musemiću, dok postoje i oni koji bi vrlo radi da se vrati i Feđa Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje se imenovanje novog trenera bude završeno u narednih dan ili dva, dojam je da je klupsko rukovodstvo već odlučilo ko će na klupu, međutim potpis i rukovanje tek treba da uslijede.

A u fudbalu je linija između usmenog dogovora i potpisa ugovora kratka kao ona između života i smrti...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.