Marinović standardno odmjeren

Jagodić nakon debakla Sloge Borcu poželio titulu i da uvijek bude ovako efikasan

Eldar Ganibegović

Borac je s 5:0 savladao Slogu Meridian u prvoj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon meča svoje su komentare dali treneri obje ekipe, prvo Vlado Jagodić, a onda i Vinko Marinović.

Sloga Meridian je ovu utakmicu završila s čak sedam igrača mlađih od 21 godine, te je i to kumovalo visokom porazu u Banjoj Luci, pored nekih drugih stvari.

"Nije meni bio cilj da igraju igrači ispod 21 godine. Nama se namjestilo za ovu utakmicu. Ja sam u najavi rekao da u najnezgodnije vrijeme idemo najjačem protivniku. Zamjena domaćinska, igranje na Gradskom stadionu za mlađe igrače koje sam izveo danas na teren je impresija i ja sam želio da oni pokažu sve što mogu. Nisam mnogo očekivao od njih", rekao je trener Dobojlija Vlado Jagodić, pa nastavio:

"Ja Borcu čestitam. Želim im, naravno, titulu da osvoje, jer mislim da Borac i Banja Luka uvijek imaju snage da se bore za najviši plasman. Ja nemam šta zamjeriti mojim igračima, odabir ekipe je bio moj. Mnogo smo imali kadrovskih problema i nismo imali mnogo neke kombinatorike nekakve da napravimo."

"Ne želim da tjeram moje povrijeđene, polupovrijeđene, rovite igrače u ovakav okršaj. Naravno, rezultat je previsok, ali idemo mi dalje i već sutra ćemo zaboraviti ovu utakmicu. Moramo se okrenuti gostovanju Posušju, to je peta utakmica u nizu i znate i sami šta znači igrati stalno u gostima. Nas neće ni ovo uzdrmati i još jednom čestitam Borcu, želim da na svakoj utakmici budu ovako efikasni", zaključio je Jagodić.

Vinko Marinović, trener Borca, kao i uvijek dao je gospodsku i odmjerenu izjavu.

"Čestitam igračima. Mislim da prvo poluvrijeme nismo odigrali onako kako smo planirali, falilo nam je energije. Bili smo u posjedu dosta pasivni i nismo kreirali prostor koji je bio potreban da bi se došlo do šansi", rekao je Marinović, pa dodao:

"Dali smo taj gol, na poluvremenu korigovali i poslije drugog gola je bilo sve lakše. S izmjenama koje smo napravili dobili smo još malo na agresivnosti. Sve u svemu, ono što je najbitnije je da smo imali različite strijelce što je sigurno dobro."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom pobjedom Borac je stigao do šestog boda i skočio na treće mjesto gdje je s istim brojem bodova i Igman, dok je Sloga zbog gol-razlike pala na 11. mjesto.

U šestom kolu Borac će u goste kod Zvijezde 09, dok će Sloga također u goste i to na Mokri Dolac kod Posušja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.