Da li su oštećeni gosti iz Mostara?

Nakon Gradskog stadiona u Banjoj Luci i Grbavice, sporan momenat i na Koševu

Adnan Beganović

U toku je posljednji susret 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na Koševu se sastaju Sarajevo i Velež, a nakon prvih 45 minuta golova nije bilo.

No, nažalost, i ovaj susret, kao i one u Banjoj Luci i na Grbavici, obilježio je sporni momenat. Naime, pred sami kraj prvog dijela Hrkač je šutirao, a Beganović je zaustavio loptu gotovo na liniji.

Prema dostupnim snimcima i fotografijama čini se da je igrao rukom, što su signalizirali i gostujući fudbaleri. Ali, takvo mišljenje nije imao glavni sudija susreta, koji je samo odmahnuo rukama.

Situacija koja će kao i one na Gradskom stadionu u Banjoj Luci kada je dosuđen penal za Borac, te one na Grbavici kada nisu dosuđeni penali za Tuzla City, biti predmet analize Komiteta za suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta će reći sudijski eksperti vjerovatno nećemo saznati, kao što nećemo svjedočiti ni emisiji u kojoj bi nezavisni stručnjak analizirao ove diskutabilne situacije.

Sporni trenutak

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.