Red Army je porukom i izborom pjesme "kupio" sve na Koševu - uslijedili su gromoglasni aplauzi

Prisjetili se masakra na Markalama

Red Army je porukom i izborom pjesme "kupio" sve na Koševu - uslijedili su gromoglasni aplauzi

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

U Sarajevu je na stadionu Asim Ferhaatović Hase u 21 sat počeo derbi petog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Veleža.

Duel starih rivala nije donio pogotke u prvih 45 minuta. Sarajevo je bolje otvorilo meč, no onda je uslijedila serija šansi za goste iz Mostara, ali bez pogodaka trenutno.

I dok se čeka na prvi gol ili prve golove, na najvećem bh. stadionu očekivanja su opravdali navijači jednog i drugog tima.

Horde zla su na sjevernoj tribini priredile sjajnu koreografiju za svoj tim, uz poruku: "Inficirani tobom, zaluđeni bordo bojom".

Osim domaćeg tima, podršku ima i gostujući. Oko stotinjak pripadnika Red Armyja doputovalo je u Sarajevo, te za sada sa južne tribine bodre svoje igrače.

Oglasi

Spremili su parolu s kojom su izazvali oduševljenje, ovacije i aplauze od strane domaće publike.

Naime, navijači Veleža prisjetili su se masakra na Marklama koji se dogodio na današnji dan prije 28 godina. Od pet granata ispaljenih sa agresorskih položaja smrtno su stradale 43 osobe, dok su 84 osobe ranjene.

"Ne zaboravi Markale" bila je poruka Red Armyja, koja je ispraćena velikim aplauzom. Uz spomenutu poruku gosti iz Mostara su pjevali hit Dine Merlina "Vojnik sreće".

Sporna situacija, Velež oštećen?!

No, nažalost, i ovaj susret, kao i one u Banjoj Luci i na Grbavici, obilježio je sporni momenat. Naime, pred sami kraj prvog dijela Hrkač je šutirao, a Beganović je zaustavio loptu gotovo na liniji.

Prema dostupnim snimcima i fotografijama čini se da je igrao rukom, što su signalizirali i gostujući fudbaleri. Ali, takvo mišljenje nije imao glavni sudija susreta, koji je samo odmahnuo rukama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Situacija koja će kao i one na Gradskom stadionu u Banjoj Luci kada je dosuđen penal za Borac, te one na Grbavici kada nisu dosuđeni penali za Tuzla City, biti predmet analize Komiteta za suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Šta će reći sudijski eksperti vjerovatno nećemo saznati, kao što nećemo svjedočiti ni emisiji u kojoj bi nezavisni stručnjak analizirao ove diskutabilne situacije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Zaklo je sudija Veleža
4 0
miroljub.petrovic
Tipicno bahlijsko-vehlezovsko ulizivanje.120 km kod bratskog kluba 100 ljudi,1000 km,1500 ljudi,pametnome dosta ! A sto se tice same utakmice,penal i crveni ko suza. Sportski pozdrav !
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi