Otvaraju se vrata Felixu?

Ansu Fati odlučio gdje ide, poznato je i ko će ga zamijeniti u Barceloni!?

Eldar Ganibegović

Do kraja ljetnog prijelaznog roka je oko 30 sati, a Barcelona bi mogla završiti još dva transfera, jedan ulazni, a jedan izlazni. Glavna uloga je Ansu Fati.

Nezadovoljan statusom u timu, mladi Ansu Fati je odlučio da napusti Barcelonu, javljaju španski mediji.

Također, poznato je i za koji klub se odlučio. Mladi Fati otići će put Engleske, gdje će pojačati konkurenciju u redovima Tottenhama.

Za njegove usluge je zaintereosvana bila i Sevilla, no Ansu Fati je odbio Andalužane i njegov naredni klub biti će londonski Spursi.

Očekuje se da Ansu Fati u Tottenhamu zvanično bude predstavljen sutra. U pitanju je jednogodišnja posudba s opcijom otkupa na kraju sezone.

Iako je veći dio ljeta Ansu Fati podvlačio da želi ostati i nametnuti se ekipi, samo 50 minuta koje je dobio u prva tri kola Primere natjerali su ga na odlazak.

Odlazak Ansua Fatija omogućava Barceloni da oslobodi značajan dio svojih plata i potpiše druge igrače.

Prvi na listi je Joao Cancelo, čiji je transfer riješen. Sve uključene strane su se složile i Portugalac će biti pozajmljen iz Manchester Cityja u Barcelonu.

Drugi je Joao Felix, koji će biti zamjena za Ansua Fatija. Portugalac nema budućnost u Atletico Madridu i čeka da Barcelona stekne uslove da ga potpiše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Portugalac je poručio da će, ako ne ode u Barcelonu, karijeru vjerovatno nastaviti u jednom od timova iz Saudijske Arabije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.