Foto: HŠK Zrinjski

Radić potpisao

Zrinjski se ozbiljno priprema za Evropu: Stiglo pojačanje iz Eredivizije! · Zvanično

Eldar Ganibegović

SportSport.ba je ranije najavio, a danas je HŠK Zrinjski zvanično potvrdio - Stipe Radić je novi fudbaler prvaka Bosne i Hercegovine.

"Stipe Radić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 23-godišnji centralni defanzivac danas je potpisao ugovor do kraja sezone 2024./2025.!

Radić u redove Plemića stiže nakon angažmana u nizozemskom klubu Fortuna Sittard, a prethodno je igrao za HNK Hajduk Split u kojem je počeo profesionalnu karijeru te za belgijski Beerschot VA", objavio je Zrinjski na Facebook stranici.

Ovaj 23-godišnji Splićanin je o Fortunu stigao prethodne zime, te je za ovaj klub upisao tek sedam nastupa do sada.

Najviše se naigrao u Beerschotu gdje je na 42 nastupa postigao i dva pogotka, dok je kombinovano u prvom i drugom timu Hajduka igrao 41 put i postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Zrinjski se tako dodatno pojačava pred grupnu fazu Konferencijske lige u kojoj će mu protivnici biti Aston Villa, AZ Alkmaar i Legia iz Varšave.

Podsjetimo, jučer je Zrinjski ozvaničio dolazak na posudbu Luke Lukanića iz GNK Dinamo Zagreb, a sprema se još jedan transfer i to iz Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Krunoslav Rendulić imati nešto širi kadar ove sezone što je sigurno i potrebno, s obzirom na to da će se Plemići takmičiti na tri fronta. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.