Kevin Viveros otpisan u Sarajevu

Gdje se nalazi skupa investicija FK Sarajevo? Sve je riješila objava na Instagramu

Admin Čaušević

Kevin Viveros se našao u grupi igrača FK Sarajevo na koje više trener Simon Rožman ne računa i teško je vjerovati da će kolumbijski napadač više zaigrati u dresu velikana s Koševa. 

Na press-konferenciji o prijelaznom roku u Titovoj 38b u ponedjeljak je govorio Senijad Ibričić, a jedno od pitanja na koje je dao odgovor sportski direktor Bordo kluba je bio i status Viverosa.

Ibrčić je kazao da je presudila Viverosova želja za povratkom kući pošto mu je dolazak u Sarevo bio prvi inostrani transfer i jednostavno je osjećao nostalgiju prema svomu domu.

"Viveros najviše zanima navijače. Plan je bio da se napravi dobar transfer, a prvi problem je bio kada je klub doveo igrače prije našeg dolaska te je Savez promijenio u međuvremenu pravila broja stranaca."

"Jedan je morao biti višak, ispostavilo se da je to on. Iskreno, on je odlučio da ne može da ostane i da se navikne na to. Vjerujem da je i prije našeg dolaska razgovarao sa nekim iz kluba, nije se prilagodio i jednostavno je želio kući, a prvi put je otišao od kuće."

Sarajevo je za Viverosa kao što je Ibrčić i potvrdio platilo određeno obeštećenje pa se skupo plaćen investicija pokazala kao promašaj.

U popodnevnim satima odlučio se javiti i kolumbijski napadač. Uradio je to objavom na Instagramu i to kako vježba u teretani.

Ipak, ono što je zagolicalo pažnju mnogih je činjenica da je Viveros kao lokaciju naveo Sarajevo što znači da je napadač još uvijek u BiH.

Ako je vjerovati Instagramu Viveros je i dalje u BiH

Da se zaključiti da je još uvijek u fazi proces raskida ugovora, odnosno traženje rješenja koje će zadovoljiti obje strane, kako FK Sarajevo tako i samog Viverosa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od dolaska na Koševo Viveros je upisao samo jedan nastup jer mu je bivši trener Mirza Varešanović dao devet minuta na gostovanju Torpedu u prvom meču pretkola Konferencijske lige.

Viveros je od sada igrao u Kolumbiji, "gazda" Ismir Mirvić je u njemu vidio veliko pojačanje za FK Sarajevo, međutim adaptacija na život u BiG i bh. fudbal za 23-godišnjaka nije prošla kako se to očekivalo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.