FK Sarajevo potvrdio transfer Kolumbijca!
Foto: FK Sarajevo

Viveros novi član bordo tima

FK Sarajevo potvrdio transfer Kolumbijca! · Zvanično

Edmir Škorić

Kolumbijski internacionalac, Kevin Viveros, je novo pojačanje u napadu FK Sarajevo. 

U Sarajevo dolazi iz kolumbijske ekipe Deportivo Cali gdje je proveo posljednjih 6 mjeseci kao posuđeni igrač iz venecuelanskog Carabobo FC. U tom periodu je za Deportivo odigrao 23 utakmice i postigao 7 golova uz jednu asistenciju.



Carabobo FC će na ime obeštećenja dobiti određeni iznos novca, a oba kluba će od narednog transfera ostvariti određenu finansijsku korist.

Dvadesettrogodišnji Viveros pokriva više različitih pozicija u napadu, a do sada je u svojoj karijeri nastupao za klubove u Kolumbiji i Venecueli gdje je na 85 utakmica postigao 29 golova. Dolazak u FK Sarajevo za njega je prvo internacionalno iskustvo.

FK Sarajevo i Kevin Viveros potpisali su ugovor do 2026. godine.

Vvieros je drugo veliko potvrđeno pojačanje Sarajeva nakon što je stigao venecuelanski reprezentativac Adalberto Penaranda.

Penaranda je sa jednim od najpopularnijih klubova u BiH potpisao ugovor na tri sezone, tačnije do sredine 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je jedan od najtalentovanijih igrača svoje države u novijoj historiji. Već sa 18 godina potpisao je ugovor sa Udineseom koji ga je posudio u Granadu za koju je u 27 utakmica postigao 5 golova uz 5 asistencija. Ukupno je u Španiji odigrao 66 utakmica u svim takmičenjima, a osim Granade igrao je na posudbama u Malagi i Las Palmasu.

Veliki transfer ostvario je 2016. godine kada je prešao iz Udinesea u Watford u transferu vrijednom skoro 11 miliona eura. Kao igrač Watforda igrao je na posudbama u Eupenu i CSKA iz Sofije da bi prošlog ljeta nakon isteka ugovora potpisao za Boavistu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Lijepo je biti najveci klub u drzavi. Ovo sto Sarajevo radi, drugi nece ni za 50 godina.
5 6
NorthSide
Dobro došao i što više golova dao. Mi pitari trebamo već jednom spustit loptu po komentarima već smo osvojili duplu krunu i igramo grupu konf. lige. Polako narode
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti