Stiže iskusni ofanzivac

Hajduk danas predstavlja veliko pojačanje

Splitski Hajduk danas će ozvaničiti novo ime.

Naime, 31-godišnji krilni napadač Aleksandar Trajkovski sve je dogovorio sa Hajdukom i očekuje se službena potvrda.

Posljednji klub Trajkovskom je bio saudijski Al Fayha, te on stiže kao slobodan nogometaš.

Nastupao je ranije i za Mallorcu, Aalborg, Palermo, Mechelen i Waregem, te se u Splitu svi nadaju da će biti veliko pojačanje u borbi za prvaka.

On je za reprezentaciju Sjeverne Makedonije od 2011.godine odigrao 79 utakmica te postigao 20 pogodaka.

Već se okušao u HNL-u, kada je kao 17-godišnjak 2010. godine došao u Inter Zaprešić iz skopske Cementarnice. U sezoni 2010/11 HNL-a odigrao je samo 10 utakmica, te postigao tri gola uz četiri asistencije.

Mnogi ga ipak najviše pamte po nastupima u Palermu kada je za sicilijanski klub na 113 mečeva dao 20 golova uz 16 asistencija.

Trajkovski bi u tandemu s Markom Livajom mogao biti jako važan za Hajduk u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Zanimljivo da su italijanski mediji spominjali da Makedonac ima i ponudu Dinama, no pitanje je koliko je u tome bilo istine.

Splićani nakon šest kola vode na tabeli sa 15 bodova, Osijek ima 11, Rijeka i Dinamo po 10, ali Modri ipak imaju utakmicu manje od Splićana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.