Superkup Španije

Na krilima fantastičnog Džanana Muse Real razbio Barcelonu i prošao u finale

Edmir Škorić

U Murciji je odigrano polufinale španskog Superkupa, a košarkaši Real Madrida bez većih su problema savladali Barcelonu i plasirali se u finale.

Real Madrid je večeras slavio sa 90:79, a istakao se reprezentativac BiH Džanan Musa koji je bio najefikasniji među Kraljevima sa 24 ubačena poena za 25 minuta koliko je proveo na parketu. Imao je uz to četiri skoka i jednu asistenciju.

Dobar doprinos dao je i Facundo Campazzo sa 17 poena, dok je Gabriel Deck ubacio 14, a Walter Tavares 13 uz 11 skokova.

U poraženom timu Barcelone malo ko je je briljirao i imao dvocifren broj poena, a to su jedino Laprovittola i Satoransky. Argentinac je uacio 27, a Čeh 14 poena. Niko više nije bio dvocifren.

Barcelona je bolje ušla u meč, a nakon prve četvrtine je vodila 25:22. Imali su Katalonci prednost i dobrim dijelom druge dionice, ali Real prelazi u vodstvo krajem iste i na pauzu odlazi sa plus 2 (42:40).

Barcelona je opet povela početkom treće dionice, ali na kraju tog perioda igre Real pravi razliku i odlazi na 67:59.

Ubrzo je prednost Kraljeva bila dvocfirena, imali su u jednom trenutku maksimalnih 17 poena prednosti, te nisu dozvolili rivalu da im ugrozi vodstvo i novu pobjedu.

U finalu će Real Madrid igrati protiv pobjednika iz meča Murcia - Unicaja. Taj duel igra se večeras, a finale je na programu sutra.

Bez obzira ko dobije u tom duelu. Real će biti sutra veliki favorit za osvajanje novog trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.