Nešto je "pokupio" u Partizanu: Sramotna provokacija Madara, Musa to nije mogao ignorisati!

To nije fair-play

Nešto je "pokupio" u Partizanu: Sramotna provokacija Madara, Musa to nije mogao ignorisati!

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala su u finale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre pobjedom nad Izraelom sa 86:77. Naši momci odigrali su sjajan meč, ali nažalost nije moglo bez tenzija i to u posljednjim sekundama meča kada je Yam Madar svojim nekorektnim potezom uspio da naljuti Džanan Musu.

BiH i Izrael odigrali su odličnu utakmicu, a na kraju su naši košarkaši uspjeli u drugom poluvremenu da slome otpor Izraelaca i dođu do pobjede i plasmana u finale gdje nas čeka okršaj protiv Poljske.

Izraelci su pružili dosta dobar otpor bh. košarkašima, ali se nisu pokazali baš kao dobri gubitnici jer je u samom finišu meča došlo do varnica na terenu.

Zmajevi su vodili sa 86:75 i Izrael je imao posljednji napad 20-tak sekundi do kraja, a očekivalo se da će igrači ove selekcije pustiti da iscuri vrijeme i da neće ići u napad.

To su očekivali i igrači našeg tima koji su već počeli da slave pobjedu, no Yam Madar je imao drugačiji plan.

Oglasi

Dojučerašnji košarkaš Partizana je imao loptu i neočekivano je krenuo u napad, a naš tim je počeo da se brani. Dodao je loptu Sorkinu koji je na kraju fauliran, dok je Madar svojim nekorektnim potezom uspio da naljuti Musu.

Naš ponajbolji košarkaš je vidio šta je Madar uradio kada je sviran faul nad Sorkinom i kako je provocirao našu ekipu i odlučio je da reaguje i da do znanja Izraelcu da to nije uopšte nikakav fair-play.

Na parketu je došlo do gužve, no svi su bili mišljenja da Madar nije trebao da ide u napad kada je već sve bilo riješeno.

@suadbegic679

♬ original sound - suadbegic679

Na svu sreću strasti su se brzo smirile, a Sorkin je pogodio dva dodatna bacanja i postavio je konačnih 86:77, ali to Izraelcima neće donijeti nikakvu utjehu jer su ispali s turnira i ostali bez šansi da se plasiraju na Olimpijadu.

Što se Madara tiče očito je da je u Partizanu naučio kako isprovocirati protivnika, a iako je Musa reagovao na kraju nije nasjeo i uspio je da se smiri bez neke drastične reakcije koja bi ga mogla koštati.

Također, treba napomenuti da izabranici Adisa Bećiragića već sutra igraju finale, a protivnik nam je domaćin Poljska. Ovaj meč igra se od 14:15 sati.

Top Komentari

Lakaka9
Ne serite, utakmica se igra do kraja i na to treba biti spreman. Da ne govorim o tome što pominjete Partizan da huškate.
4 2
karlhajncbrazzzo
Opet se kompromituju piskarala sa ovog portala.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi