Spreman već za naredni meč

Dobre vijesti za Rođene, Oreč ipak lakše povrijeđen

Edmir Škorić

Ante Oreč je ovog ljeta stigao u FK Velež i postao je važan kotačić u timu Rođenih, pa je s razlogom njegova povreda zabrinula sve navijače i u klubu.

Desni bočni koji se pokazao kao veliko pojačanje je pred kraj prvog dijela utakmice u Konjicu nezgodno stao pa je pao na teren.

Nije mogao nastaviti utakmicu, pa su navijači Veleža sa zebnjom iščekivali kakve će biti prve liječničke prognoze.

Na sreću po njih ali i šefa struke, prvi pregledi su ustanovili da se radi o blagom uganuću, tako da će Oreč već sredinom sedmice biti na raspolaganju treneru.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Hrvatske potpisao je krajem jula za Velež. 21-godišnjak pokriva obje bočne pozicije u defanzivnoj liniji.

Oreč je u Velež došao iz Kustošije, člana drugog ranga hrvatskog nogometa, a prve nogometne korake napravio je u GOŠK-u iz Dubrovnika.

No, u zagrebačkoj Lokomotivi su brzo otkrili njegov talenat pa su ga doveli u svoje omladinske kategorije, a protekle tri sezone sa dosta uspjeha branio je boje Hrvatskog Dragovoljca, Sesveta i Kustošije.

Ukupno je Oruč odigrao tri sezone u seniorskom fudbalu, odnosno 79 utakmica, a iako pokriva bočne pozicije u defanzivi, upisao je osam asistencija. U prošloj sezoni je za Kustošiju odigrao 30 utakmica, a za juniorsku reprezentaciju Hrvatske nastupao je dva puta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je nakon šest odigranih utakmica drugi na tabeli sa 11 bodova, pošto je slavio veliku pobjedu jučer u Konjicu protiv Igmana (4:2), kada se Oreč i povrijedio.

Rođeni dočekuju Slogu iz Doboja narednog vikenda u osmom kolu i Oreč bi se trebao naći u sastavu, odnosno barem će biti spreman i konkurisat će za taj duel.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.