Igman dočekuje Velež, derbi na Koševu

Nova uzbuđenja na bh. terenima

Igman dočekuje Velež, derbi na Koševu

Haris Zilić

Fudbalski program u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavlje se ove subote sa još dvije utakmice sedmog kola, a u centru pažnje će biti Konjic i Sarajevo.

Od 16 sati u Konjicu će hercegovački duel odigrati Igman i Velež. Očekuje nas sigurno zanimljiva utakmica, a oba tima imau ambicije da ostvare pozitivan rezultat.

Igman je nakon šest osdigrnaih utakmica na šestoj poziciji sa devet osvojenih bodova, dok je Velež poziciju ispod sa osam bodova, ali iz pet odigranih utakmica.

Zanimanje za utakmicu je veliko tako da u Konjicu možemo očekivati odličnu atmosferu ove subote.

Od 20:45 na stadionu "Asim Ferhaotvić Hase" očekuje nas derbi kola između FK Sarajevo i aktuelnih prvak HŠK Zrinjski.

Ekipe u ovaj susret ulaze u različitim rapsoloženjima nakon reprezentativne pauze.

Oglasi

Zrinjski je sredinom sedmice u zaostaloj utakmici poražen od Posušja 0:1 i sigurno žele da poprave utisak na Koševu, a Sarajevo je prije rperezentativne pauze bilo u sjajnomm nizu od četiri utakice bez poraza.

Oba tima žele pobjedu, Sarajevo da se malo odvoji na vrhu tabele jer su trenutni lideri sa deset bodova iz pet utakmice, dok Zrinjski ima šet bodova, ali samo tri odigrana susreta, obzirom da su dosta mečeva odgađali zbog evropskih obaveza.

Mostarski tim naredne sedmice očekuje i prva utakmica grupne faze Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara, tako da ih sada očekuje i žestok ritam četvrtak-vikend, a pozitivan rezultat na Koševu bi bio izuzetno značajan, dok bi još jedan neuspjeh mogao i malo uzdrmati ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Sarajeva su najavili i sjajnu posjetu večeras, tako da možemo očekivati jedan fudbalski praznik u našem glavnom gradu.

Na kraju dodajmo da će duel u Sarajevu suditi Luka Bilbija iz Prijedora, dok će glavni arbitar u Konjicu biti Miloš Gigović iz Gradiške.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Kako napisa ovaj novinarcic reko bi covjek da je Zrinjski naredo 5 poraza a Sarajevo sve gazi u ligi pa u ovu utakmicu ulaze sa razlicitim raspolozenjem. A ustvari zadnje kolo oba kluba realno kiksali jer nisu ostvarili ocekivane pobjede. U svemu ostalom mislim da je Zrinjski u prednosti.
0 0
Malac
Kako li ce ultrasi doci do Sarajeva hahaha Igman -Velez u Konjicu.bice svasta na cesti Mostar-Sarajevo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije