Foto: K. Dedić

Široki slavio s 2:1

Širokobriježani na prvom mjestu, ali kapiten je jasno poručio: "Euforije nema, ona samo šteti"

Eldar Ganibegović

Nakon meča Širokog Brijega i Zvijezde 09 na press konferenciji su se pojavili treneri dva tima, a izjavu je za SportSport.ba dao i kapiten domaće ekipe, Marijan Ćavar.

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je s 2:1 savladao Zvijezdu 09.

Mihajlo Jurasović, trener Zvijezde 09, prvi je dobio riječ na press konferenciji:

"Čestitao bih ekipi Širokog Brijega na tri boda. Prvo poluvrijeme Široki Brijeg bolji, iskoristili su neke naše probleme i jednostavno nismo to mogli da riješimo i primili smo dva gola.

Mislim da smo drugo poluvrijeme bili za nijansu bolji, stvarali prilike, imali inicijaticu, ali nismo uspjeli da stignemo dva gola i to je to."

Trener domaće ekipe, Marijan Budimir, jasno i očekivano, nije zadovoljan izdanjem svoje ekipe u drugom dijelu utakmice.

"

"Složio bih se s trenerom, mislim da smo prvo poluvrijeme igrali fantastično, jednako kao i protiv GOŠK-a smo dominirali, zabili dva gola, imali još prilika, ne toliko udaraca koliko dolazaka u zadnju trećinu gdje nam je falio zadnji pas.

Imali smo 3 na 1, 3 na 2, oduzete lopte iz presinga. S deset pasova lagano došlo do gola, imamo 3 na 1 pa zadnji pas bude loš.

Svaka čast kolegi i njegovim igračima za drugo poluvrijeme. Problem nam je ulazak bio i do sada u druga poluvremena, ali danas nije. Imali smo šansu Kpana za 3:0 i primili gol i onda nam se dogodila nepotrebno panika.

Prestali smo igrati fudbal, dali smo loptu Zvijezdi i doveli sami sebe u probleme. Imali smo sreće na kraju, oni su imali par šansi, imali smo i mi, ali nisam zadovoljan s drugim poluvremenom.

Imamo problem s pravilom mlađih igrača jer kad je Mamić morao napustiti igru morali smo uvesti stopera i to nam je poremetilo ritam. Do sada su zamjene dizale utakmicu, danas to nije bilo na tom nivou."

Za SportSport.ba je kratak komentar utakmice dao i kapiten Širokog Brijega i bivši bh. reprezentativac, Marijan Ćavar:

"Prvo poluvrijeme fenomenalno s nšae strane, nismo dopustili Zvijezdi da napravi nijednu priliku ni polupriliku, a mi smo napravili dosta dobrih tranzicija. Falio nam je zadnji pas, ali vodili smo 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugo smo napravili sami sebi problem. Primili smo rano gol, nervoza se uvukla, ali tri boda. Nadam se da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu.

Ne bih o euforiji pričao, toga ne bi trebalo biti. Dobro je proveseliti se, to je za jedno veče. Euforija može samo naškoditi. Za sada smo na diobi prvog mjesta sa Sarajevom i zadovoljni smo."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.