Press konferencija u Plavom salonu

Bašić pred gostovanje u Doboju: "Vjerujem u ovaj tim, nema pritiska u klubu"

Haris Zilić

U zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar će u srijedu gostovati u Doboju kod ekipe Sloge Meridian, čime se nastavlja zgusnut raspored za izabranike Nermina Bašića.

Plavi u ovaj duel ulaze nakon domaćeg poraza od GOŠK-a rezultatom 2:3 i sigurno da ekipa ima blagi pritisak jer se pozitivan rezultat postavlja kao imperativ.

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana press konferencija pred ovaj susret, a ispred FK Željezničar medijima obratio se trener Nermin Bašić.

"Čestitke Želji za rođendan. Što se tiče našeg narednog protivnika ulazi sa boljim raspoloženjem, ali mi želimo ispraviti sve. Mi vjerujemo u sebe treba da radimo, sreća će se negdje vratiti, duga je sezona", rekao je Bašić i nastavio:

"Vraća nam se Rustemović, ali imamo dva problema, Krpić i Mekić su upitni, vidjet ćemo šta će biti. Na put krećemo danas i odradit ćemo jedan trening u Jelahu. Nadam se da ćemo imati dobru utakmicu."

"Ne želimo ulaziti u novu negativu. Momci su svjesni i gledamo pozitivno na narednu utakmicu."

Nakon dva poraza, analiza?

"Više bi me brinulo da nema neke ideje, duela, želje. Zadnju utakmicu smo analizirali i dobili smo puno duela, napravili smo sve da odradimo dobar posao, ali nažalost rezultatski nije bilo dobro. Nema pritiska u klubu, znamo da loše stvari u Bosni i Hercegovini vode u drugi smjer."

Optimizam je prisutan kod trenera Bašića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Spremni smo na sve, duga je sezona na kraju ćemo zbrojiti sve. Ova ekipa je dobra i ne vidim zašto se ne bi izvadila iz krize. Vjerujemo u ovaj tim, možemo dobiti svakoga u ovoj ligi. Evo, kada sam analizirao GOŠK, ne znam kako smo primili tri gola. Trebamo biti iskreni i mi neke utakmice nismo zaslužili bodove i golove, ali to je fudbal, sve se to vrati. Mladi igrači imaju malo pritiska, ali trebaju to proći, želimo mi mlade igrače. Ne smijemo mlade igrače ubijati. Dres Želje je težak i mislim da će to biti dobro. Imam hrabru ekipu, kao trener neću se nikada braniti, uvijek ću napadati. Realnost Želje je stabilizacija kluba i da igramo dobar fudbal. Stvaramo jedan moćan sistem, sutra kad bude bolje vrijeme da budemo u svakom smislu dobar klub. Uradilo se dosta stvari, radi se još. Mnogo stvari radimo s ovim budžetom koji imamo."

Duel Sloge Meridian i Željezničar igra se u srijedu 20. septembra u Doboju sa početkom u 15 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.