U narednom kolu okršaji četiri vječita rivala Premijer lige: Već su poznati termini dva derbija!

Sarajevo i Željezničar gostuju u Hercegovini

U narednom kolu okršaji četiri vječita rivala Premijer lige: Već su poznati termini dva derbija!

Admin Čaušević

Otkako se na prostoru cijeli BiH igra Premijer liga samo četiri kluba nikada nisu ispala u niži rang. U pitanju su Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Široki Brijeg. Upravo će ovi klubovi u 8. kolu igrati međusobne duele. 

Nakon 21 odigrane sezone samo četiri kluba nikad nisu ispali iz najjačeg ranga bh. fudbala. Riječ je Sarajevu, Željezničaru, Zrinjskom i Širokom Brijegu.

Dueli ova dva tima zbog velikog rivlastva koje se u međuvremenu izgradilo privlače veliku pažnju, a tako će biti i u devetom kolu kada slijede dva sarajevsko-hercegovačka duela.

Prvi je na programu u petak, 22. septembra kada će Široki Brijeg na svojoj Pecari dočekati Sarajevo. S ozbirom na formu Širokobriježana nema sumnje da će tribine biti dobro ispunjenje.

U drugom derbiju "vječitih premijerligaških rivala" snage će odmjeriti Zrinjski i Željezničar. Meč na stadionu Pod Bijelim brijegom igrat će se u nedjelju, 24. septembra od 19:45.

Inače, kada su u pitanju mečevi 8. kola još dvije utakmice igrat će se u Hercegovini, odnosno u Gabeli i Mostaru.

Oglasi

Oba meča su na programu u subotu, 23. septembra. U 18:30 GOŠK će biti domaćin Igmanu, dok će od 20:45 Velež dočekati Slogu iz Doboja.

Narednog vikenda se reflektori neće paliti jedino na stadionu Tušanj gdje će u subotu, 23. septembra od 16 sati igrati Tuzla City i Borac.

Podsjećanja radi, do sada su odigrana dva meča 7. kola. Sloga je u Doboju sa 2:1 pobijedila Tuzla City, dok je GOŠK na Grbavici bio bolji od Željezničara sa 2:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas su na programu dva susreta. U hercegovačkom derbiju Igman dočekuje Velež, a na Koševu je na programu duel kandidata za titulu. Sastaju se Sarajevo i Zrinjski.

Preostale dvije utakmice 7. kola igraju se u nedjelju. U terminu od 19:45 igrat će Borac - Posušje i Široki Brijeg - Zvijezda 09.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Sta kazu jeli Basic dao ostavku ili je bas ono bezobrazan kao Mirza?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti