Dosta odluka Kakanjca u korist Borca

Pojavio se video na TikToku: Njegomirović je u prvom planu, ali šta radi Mirza Demir!?

Eldar Ganibegović

Novu pobjedu Borca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nažalost ponovo je zasjenilo suđenje. Aleksandar Njegomirović je bio glavni sudac, ali osim njega "briljirali" su i pomoćnici Radislav Kačavenda, a naročito Kakanjac Mirza Demir.

U derbiju devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je sinoć golovima Kvržića i Vranješa slavio protiv Veleža, uz dosta kontroverznih sudijskih odluka, kako to, sada već tradicionalno, biva u Banjoj Luci.

Nakon što je u 20. minuti zbog dva žuta kartona isključen Sulji, gosti iz Mostara igrali su s igračem manje, a dosta spornih sudijskih odluka viđeno je u drugom poluvremenu ove utakmice.

Dosta "sitnih" grešaka otišlo je u korist Borca što se može vidjeti u kompilaciji objavljenoj na TikToku koju ćemo i priložiti u nastavku ovog članka, a vide se i druge sporne odluke.

Radislav Kačavenda je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kasnio dobrih četiri-pet metara i previdio je ofsajd iz kojeg je Stojan Vranješ postigao drugi gol, no dojam je da ta odluka nije utjecala na krajnji ishod utakmice, jer se svakako radilo o posljednjim sekundama utakmice i Borac je imao prednost od 1:0.

Mnogo više kivni u Veležu mogu biti na drugog pomoćnika, Kakanjca Mirzu Demira, koji je drugo poluvrijeme sudio na strani na kojoj je Velež napadao i propustio da signalizira nekoliko stvari, a od čega se najviše izdvaja situacija iz 65. minute.

Guliashvili je na dvadesetak metara iskosa išao na gol Borca, Herrera ga je doslovno pokosio, ali suci Njegomirović i Demir tu nisu vidjeli niti faul, a kamoli elemente za karton. Dobro, vidjeli možda jesu, no dosudili nisu.

Kompilaciju spornih sudijskih odluka pogledajte na videu priloženom ispod. Zaista nevjerovatno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je prvi s 21 bodom, po pet više od Sarajeva i Širokog Brijega, no zaista suđenje baca ljagu na ovaj veliki bh. klub i pitanje je do kada će sve ovo trajati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.