Džemil Šoše sarkastično poručio: "Lijepo je vidjeti poštenog sudiju"

Bivši direktor FK Velež

Džemil Šoše sarkastično poručio: "Lijepo je vidjeti poštenog sudiju"

Eldar Ganibegović

Novu pobjedu Borca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ponovo je zasjenilo suđenje. Ovaj put su lakrdiju napravili Aleksandar Njegomirović, Mirza Demir i Radislav Kačavenda, a sarkastičan komentar na sve imao je bivši direktor FK Velež, Džemil Šoše.

U derbiju devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je večeras s 2:0 savladao Velež i ostao na prvom mjestu.

Uprkos tome što je 70 minuta igrao s igračem manje, Velež je prikazao dobru igru i u nekoliko navrata bio u prilici i da izjednači, no sudije su im značajno odmogle u tom naumu.

Odnosi se to dosta na situaciju iz 65. minute kada je Herrera "pomeo" Guliashvilija, ali fudbaler Veleža nije dobio niti faul. Glavni sudija Njegomirović i pomoćnik Demir to jednostavno nisu vidjeli. 

Oglasi

Radislav Kačavenda se također upisao u listu lakrdijaša 9. kola, jer je previdio očigledan ofsajd u kojem se nalazio Stojan Vranješ u 94. minuti kada je postavio konačan rezultat.

Da ne bude sve tako crno, suci na ovoj utakmici znali su i ispraviti jednu svoju grešku. 

Naime, igrala se 86. minuta kada je Hrkać šutirao, a Aleksandar Njegomirović dosudio je korner za Mostarce. Odluku je brzo (i opravdano) poništio, a na toj strani asistirao mu je i Kakanjac Mirza Demir.

Na sarkastičan način to je na Facebooku prokomentarisao i Džemil Šoše, bivši direktor FK Velež.

"Promjena odluke… lijepo je vidjeti poštenog sudiju da zna kad je pogriješio i još to prizna i uvaži prigovor!", napisao je Šoše na pomenutoj društvenoj mreži.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Jasno je da su Mostarci itekako razočarani, no moraju šutjeti da ne bi dobili i kaznu nakon večerašnje lakrdije. Najboje je to u izjavi nakon utakmice opisao Klafurić rekavši da je Velež bio bolji - fudbalskog dijela što se tiče. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1694422839
Moj Sose u Banja Luci ne moze boda ni Real uzeti.Znas i sam da je tamo lakrdija ziva i treba im odma dati titilu bez meceva.Samo ne znam kako ce Zrinjskoga povaliti jer oni imaju jak lobi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi