Nekadašnji saigrači iz Borussije Dortmund

Haaland se hvata za glavu zbog čudesnog Bellinghama, upotrijebio je jednu riječ da opiše Engleza

Admin Čaušević

Još od Cristiana Ronalda niko za Real Madrid u prvih deset mečeva nije zabio isto toliko golova. Sve dok se nije pojavio čudesni Jude Bellingham koji je u ovom trenutku možda i najbolji igrač svijeta. 

Za Bellinghama se očekivalo da bude veliko pojačanje za Real, ali utjecaj koji je na Kraljeve sjajni 20-godišnjak imao do sada djeluje nestvarno.

Engleski veznjak je u prvih deset mečeva zabio 10 golova za Los Blancose, a dva komada je dodao u meču protiv Osasune za vikend.

Zbog nevjerovatne forme u kojoj igra u čudu nije samo cijeli fudbalski svijet, već i njegovi bivši saigrači poput Erlinga Haalanda. 

Norvežanin je u nevjerici zbog Bellinghamovih partija, čak je morao i ostaviti komentar na posljednju objavu engleskog fudbalera.

"Nerealno", kratko i jasno je napisao Haaland u komentaru i za kratko vrijeme prikupio veliki broj "sviđanja" zbog samo jedne riječe. 

Ono što Bellingham radi zaista djeluje impresivno jer je osim deset golova dodao i tri asistencije. Pored toga već sada na svojim leđima nosi vezni red Kraljeva. 

Real ga je Borussiji Dortmund platio nešto više od 100 miliona eura, a ako se po jutru poznaje dan Englez je vrijedio svakog uloženog centa.

U dosadašnjem dijelu sezone Bellingham ima boljil golgeterski učinak i od Haalanda, nešto što je svakako djelovalo nezamislivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Haaland i Bellingham su djelili svlačinicu u Borussiji Dortmund

Norvežanin koji je član Manchester Cityja je na 11 mečeva za Građane zabio osam golova, a interesantno da se još nije upisao među strijelce u Ligi prvaka.

Bellingham i Haaland su dijelili svlačionicu u Borussiji Dortmund, a njemački klub je njihovom prodajom uspio zaraditi više od 150 miliona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.