Cocalić propustio jučerašnji trening, Beća jučer raskinuo saradnju

FK Željezničar potvrdio dvije utakmice za vikend, ali i najavio meč sa Zvijezdom 09

Samir Mlaćo

FK Željezničar je danas potvrdio da će Plavi za vikend odigrati dvije prijateljske utakmice.

Kako je SportSport.ba i najavio, rival Željezničaru u nedjelju će biti HŠK Zrinjski, dok u nedjelju za rivala Plavi imaju ekipu Fojnice.

Sada su to i potvrdili putem zvanične stranice, ali i najavili meč 11. kola Premijer lige.

Na Grbavici stiže FK Zvijezda 09, posljednjeplasirana momčad Premijer lige.

"Željezničar narednu utakmicu u okviru Premijer lige BiH igra u subotu, 21. oktobra, protiv Zvijezde 09. Susret na Grbavici počinje u 20:45 sati.

Plavi će u međuvremenu odigrati dvije trening-utakmice. U subotu, 14. oktobra, u 15:30 sati, na terenu u Rodoču, Željo će odigrati susret sa Zrinjskim dok će u nedjelju naš tim gostovati FK Fojnica povodom obilježavanja 95. rođendana ovog kluba. Utakmica u Fojnici počinje u 14:30 sati", stoji u objavi FK Željezničar.

FK Željezničar je nedavno odmjerio snage sa Zrinjskim i u samoj završnici Plemići su slavili 2:1.

Kada je FK Fojnica u pitanju, radi se o članu Kantonalne lige SBK/KSB koji je bio prvak protekle sezone, ali je odbio igrati viši rang.

Sigurno se očekuje i veliki broj navijača Željezničara u Fojnici, a trener Nermin Bašić priliku će u dva dana dati svim nogometašima.

Na treninzima sa ekipom rade i novajlija defanzivac Vahid Selimović te ofanzivac Aleksandar Boljević i oni će prema svemu sudeći nastupiti protiv Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučerašnji trening zbog lakše povrede propustio je iskusni Edin Cocalić, dok pravo nastupa protiv Zvijezde 09 nema Marin Galić zbog tri žuta kartona.

Na treningu Plavih je na probi i jedno novo ime, a stručni štab će donijeti odluku o njegovom eventualnom angažovanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.