Dalibor Šilić dao oba gola protiv Željezničara

Širokobriježani uspješniji od Sarajlija na Kupresu

Katalinić: Želju je lijepo savladati

„Želju je uvijek lijepo pobijediti, pa makar i u kontrolnoj utakmici“, rekao je Ivan Katalinić, trener Širokog Brijega čija je ekipa u subotu navečer bila bolja od Željezničara u test meču na Kupresu sa 2:1.

Oba gola za momčad sa Pecare postigao je Dalibor Šilić, a igrao je i Brazilac Wagner koji je u petak produžio suradnju na još godinu dana sa Širokobriježanima.

„Sa Wagnerom smo puno jači, poglavito u kreaciji naše igre. Za sada pripreme protiču u odličnom ozračju, a i igrama u kontrolnim susretima izuzetno sam zadovoljan. Do prvog sraza sa Partizanijem u Kupu UEFA-e, vjerujem, bit ćemo pravi“, istaknuo je Katalinić.
Nogometaši Širokog Brijega nastavljaju s dobrim igrama i rezultatima u priprema za Kup UEFA i novu sezonu u Premier ligi BiH.

Zanimljivo, prijateljski susret Širokog Brijega i Željezničara trajao je 120 minuta. Treneri Katalinić i Simo Krunić dogovorili su se da se utakmica igra sa dva poluvremena u trajanju od po 60 minuta, te su šansu ukazali svim igračima koje imaju na pripremema u Kupresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.