Saopštili su najvjerniji navijači Slobode

Fukare neće na proteste danas, jedan poziv promijenio plan

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Od najavljenih protesta navijača FK Sloboda danas na Tušnju ipak neće biti ništa.

Naime, navijači Slobode najavili su proteste danas u 12 sati, pred meč Premijer lige između Tuzla Cityja i Veleža. Oni su čelnicima Tuzla Cityja zamjerili navodno otvaranje sjeverne tribine za gostujuće navijače, u ovom slučaju navijače mostarskog Veleža.

Rođeni su najavili podršku svom timu, te su Fukare imale jasan plan, ali brzo su reagovali i iz MUP-a TK.

Oni su prema navodima navijača Slobode saopštili da navijači Veleža neće biti na sjevernoj tribini.

"Obavještavamo javnost da do današnjeg okupljanja ispred sjeverne tribine neće doći. Službenici MUP-a TK su kontaktirali vođe navijača i dali obećanje da neće doći do otvaranja sjevera za gostujuće navijače", stoji u objavi Fukara na facebook stranici.

Navijači Slobode u komentarima su čestitali grupi na ovom potezu, smatrajući da su tako dobili ovu važnu 'bitku'.

Netrpeljivost između Slobode i Tuzle City očigledno raste, a treba istaći da su od ove sezone klubovi u različitim takmičenjima. Sloboda je član Prve lige FBiH, a Tuzla City je u Premijer ligi.

Današnji meč planiran je od 14:30 sati, a glavni sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Pomoćnici su Dejan Stjepanović i Enes Đozić, a četvrti sudija Dragan Kesić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o veoma bitnom meču za oba tima, za Tuzlu City u borbi za opstanak, a goste u borbi za sami vrh tabele.

Zanimljivo da u narednog vikenda  oba tuzlanska tima igraju kod kuće. Sloboda će ugostiti Tomislav, a Tuzla City GOŠK. Sloboda će prema trenutnom planu igrati u subotu, a Tuzla City u ponedjeljak, tačno za sedam dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.