Problemi u najavi pred današnji meč Tuzla Cityja i Veleža: Fukare se okupljaju u 12 sati

Čelnicima gradskog rivala zamjeraju jednu stvar

Problemi u najavi pred današnji meč Tuzla Cityja i Veleža: Fukare se okupljaju u 12 sati

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Na stadionu Tušanj u Tuzli danas se igra posljednji meč 11. kola Premijer lige naše zemlje.

Tuzla City će ugostiti FK Velež, ali već u najavi mogući su problemi pred navedeni meč. Naime, navijači Slobode, popularne Fukare, zamjeraju rukovodstvu FK Tuzla City jer, kako navode, isti dozvoljavaju gostujućim navijačima ulazak na sjevernu tribinu, gdje budu smješteni oni u domaćim susretima Slobode.

Smatraju da je to uvreda za njih i u 12 sati će se okupiti ispred Tušnja, što su najavili putem svoje facebook stranice.

"Povodom sutrašnje utakmice PL BiH (Tuzla city - Velež ) želimo obavijestiti čelnike tuzla city-a da nećemo tolerisati i trpiti uvrede koje nam hinjski pokušavaju podvaliti.

Naime, za sutrašnju utakmicu naša sjeverna tribina je planirana za gostujuće navijače. Kao i prošli put u utakmici protiv Veleža. Iako ne postoji ni jedan jedini razlog da se to uradi, te da su do sada sve grupe bez problema dolazile u Tuzlu na zapadnu tribinu, nebitno da li je to sektor A ili D i nebitno da li na utakmicama Slobode ili njih.

Klub TC nema organizovanu navijačku grupu, te je samim time i mnogo lakše organizovati dolazak gostujućih igrača.
Članove naše skupine pozivamo na okup ispred sjeverne tribine u 12:00h, te tako ne dozvolimo i ne dopustimo ove uvrede od strane kluba koji i nakon toliko godina u PL nema sopstvenog stadiona.

Oglasi

Fukare Tuzla 1987", stoji u saopštenju.

Netrpeljivost između Slobode i Tuzle City očigledno raste, a treba istaći da su od ove sezone klubovi u različitim takmičenjima. Sloboda je član Prve lige FBiH, a Tuzla City je u Premijer ligi.

Današnji meč planiran je od 14:30 sati, a glavni sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Pomoćnici su Dejan Stjepanović i Enes Đozić, a četvrti sudija Dragan Kesić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[PRIJAVE ZA TUZLU] Klub navijača "Red Army" organizuje prevoz autobusom na gostovanje u Tuzlu. Cijena prevoza iznosi 30 KM i u cijenu nije uključena karta za utakmicu. Broj mjesta je ograničen.

Posted by Klub navijača "Red Army" Mostar on Friday, October 20, 2023

Dolazak su najavili i navijači Veleža, pa će tuzlanska policija sigurno imati posla kako bi sve prošlo bez incidenata. Nadamo se da će tako i biti i da će svi prisutni uživati u kvalitetnoj utakmici.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
Azmire rastjeraj tu saku jada. Oni nekom nesto nedaju, ma grohotom se smijem. Grohotom
4 0
antiTrojkas
Iskompleksirane Tuzlanske komunjare i geaDZani ne prestaju vrijedjati jadne RATNE izbjeglice iz Podrinja(ponekada mi se cini ,dok sam u Tuzli,da bi vecina ovih uz mjesanih brakova zeljeli da su SVI Bosnjaci istocne Bosne pobijeni,naustrb tuzlanskih radikalnih srba koji otvireno psuju "Aliju i Armiju").Zalosno ih je slusati.Pored tiga TUSANJ JE GRADSKI STADION U TUZLI.Pametnom dosta. Kad si DOMACIN-organizuj se kako hoces a kad si GOST( ili DRUGOLIGAS),onda je red da se ne javljas .Ili SJEDI I DOGOVORI SE,ali tuzlanske komunjare MRZE Tyzla City , iz samo njima shvatljivih klerokomunistickih pobuda.U Hrvatskoj i Srbiji takodjer ne govore"gramaticki",ali to su ta narjecja koja se CUVAJU I POSTUJU,njima normalnim ljudima je to simpaticno ali BiH otpadu(komunjarama) je to razlog za mobiranje.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi