Slovenac je ostvario triple double

Dončić pokvario debi Wembanyami pa izgovorio riječ koju nije smio: Odmah je prekrio usta ruka ustom!

Admin Čaušević

Luka Dončić je upisao 33 poena, 14 skokova i 10 asistencija, a Dallas Mavericksi su pokvarili NBA debi prvom picku drafta Victoru Wembanyami, pobijedivši San Antonio Spurse 126:119.

Spursi su bili bolji rival u prve dvije dionice, da Mavsi rezultat u svoju korist okrenuli u trećoj dionici. Završnica je bila uzdubljiva, a gosti su domaće natjerali na dvije izgubljene lopte u posljednje dvije minute.

Dončić je nosio Mavse do pobjede i pogađao je ključne poene, uključujući sjajan skok šut 30 sekundi prije kraja koji je i riješio pobjednika.

Sa druge strane Wembanyama je postigao devet poena u posljednjih sedam minuta nakon što je imao problema s prekršajima u četvrtoj četvrtini.

Francuz je imao pet skokova te dvije asistencije i blokadu u 23 minute koliko je proveo na terenu. Meč je završio sa 15 poena.

Wembanyama je bio odličan u predsezoni, ali su ga rani problemi s faulovima spriječili da pokaže svoje znanje što su Mavsi i iskoristili.

Zanimljiva scena je viđena na kraju utakmice kada je Dončić davao izjavu, upotrijebio je jednu psovku zbog čega se odmah izvinjavao.

"Nije se činio nervoznim, igrao je je*eno nevjerovatno", kazao je Dončić te je usta pokrio rukom i odmah se izvinio.

Novinarka je kazala kako je prva utakmica te da se treba navići, na šta se sjajni Slovenac još jednom izvinio uz osmijeh.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.