Foto: Vlado Kos / CROPIX

Uvjerljiva pobjeda Modrih

Bijesni Dinamo svu snagu iskalio na četveroligašu: Autogol, crveni, dva penala i kiša golova

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb plasirao se u četvrtfinale hrvatskog Kupa nakon što je kao gost uvjerljivo savladao Oriolik sa 8:0. Dosta toga se moglo vidjeti u ovom susretu, a na kraju je tim Sergeja Jakirovića do vrha napunio mrežu četveroligaša.

Dinamo je bez velikih problema prošao prepreku u osmini finala Kupa Hrvatske. Oriolik je pregažen sa 8:0.

Dosta toga se moglo vidjeti u ovom susretu, a otpor domaćeg tima slomlje je u 25. minuti. Bio je to prvi ozbiljan napad, udarac Halilovića u vlastitu mrežu šalje Stjepan Stubičan za vodstvo gostiju od 1:0.

Dvije minute kasnije penal za Dinamo. Odgovornost preuzima Josip Drmić i povećava prednost svog tima na 2:0.

Deset minuta kasnije novi penal za Modre. Stubičan ruši Kaneka i dobija crveni karton, a ponovo je izvođeč udarca s 11 metara Drmić i ponovo je precizan za 3:0.

Do kraja prvog poluvremena još dva pogotka u mreži domaćeg satava. Drmić u 42. minuti pogaža za 4:0, a u drugoj minuti nadoknade Maxime Bernauer glavom pogađa za rezultat poluvremena od 5:0.

Dinamo je u nastavku samo završio posao. Smanjio je gas i postigao još tri pogotka.

Prednost na 6:0 Modri povećavaju u 54. minuti. Drmić ostavlja loptu za Marina koji postiže šesti gol za goste.

Imao je gostujući tim još nekoliko šansi da dodatno poveća prednost, ali nije previše jurišao prema već razbijenom rivalu. I pored toga u finišu su još dva puta zatresli mrežu Oriolika.

U 77. minuti je 7:0. Kulenović spušta loptu za Mahira Emrelija, a ovaj postiže pogodak za 7:0.

Pet minuta kasnije uloge su obrnute. Emreli je asisstent, a Sandro Kulenović strijelac za ogromnih 8:0, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Kup Hrvatske, osmina finala:

Oriolik - Dinamo 0:8

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.