Na Rujevici Jakirovića čeka pakao, navijači Rijeke mu već podigli parolu
Foto: Damir Skomrlj / Cropix

Uskoro veliki derbi u HNL-u

Na Rujevici Jakirovića čeka pakao, navijači Rijeke mu već podigli parolu

Samir Mlaćo

Teške trenutke proživljavala je klupa Dinama sinoć protiv Lokomotive. Bilo je 0:1 sve do sudijske nadoknade, a onda dva pogotka Dinama i nevjerovatan preokret.

Sergej Jakirović je u 90. minuti bukvalno bio bivši, pa je poslije meča jasno istakao da je ovo prevažna boda za njegov tim.

"I krucijalna. Danas nam se nešto i vratilo", rekao je Jakirović koji je u Dinamo stigao iz Rijeke, a Riječani mu to ne mogu prežaliti.

Jasno je to bilo i za vikend kada je Rijeka ugostila Gorica te slavila 1:0 i vratila se na lidersku poziciju.

I bez Jakirovića koji je preko noći 'pobjegao' u Dinamo, Rijeci ide dobro, no navijači sigurno nisu zaboravili potez bivšeg trenera Zrinjskog.

Oglasi

Zbog toga su podigli i zanimljivu parolu.

"Jakire, izdrži. 12.11.", pisalo je. A i sam Jakirović te svi oni koji prate hrvatski nogomet brzo su shvatili o čemu se radi.

Naime, 12.11. igra se derbi Rijeke i Dinama. Jakirovića čeka paklen doček navijača Rijeke i oni su sada jasno pokazali da mu žele da i tada bude trener Dinama, odnosno da se nadaju da ga Dinamo neće smijeniti.

Veliki derbi Rijeke i Dinama igra se u 15. kolu. Prije toga Dinamo će u goste Varaždinu, a Rijeka u goste Lokomotivi. U međuvremenu zaostali meč 3. kola igraju Osijek i Hajduk pa će i situacija na tabeli biti jasnija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

A trenutni lider je Rijeka koja ima 26 bodova, Hajduk je na 24, a Dinamo na 22, ali klub iz Zagreba ima i utkamicu manje.

Osijek ima 21, pa je jasno da će biti vatreno u HNL-u i u svakoj narednoj utakmici.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije