Veliki broj prilika za Bavarce, a onda šok na kraju

Tabaković i večeras briljirao, a Bayern se obrukao kod trećeligaša i ispao iz Kupa

Samir Mlaćo

U noćnom programu DFB Kupa u Njemačkoj odigrane su četiri utakmice.

U noćnom programu DFB Kupa u Njemačkoj odigrane su četiri utakmice.

Malo ranije prolaz dalje osigurali su Borussija Dortmund, Paderborn, Magdeburg, te Bayer Leverkusen, a sada su im se pridružili Hertha, Saarbrucken, te Eintracht Frankfurt.

Hertha je na krilima potencijalnog bh. reprezentativca Harisa Tabakovića savladala Mainz sa čak 3:0.

Dva puta je pogodio Tabaković i to oba puta u drugom poluvremenu i tako potvrdio sjajnu formu. Nastavio je golgeterski niz iz popularne Cvajte gdje također nemilosrdno trese protivničke mreže.

Eintracht Frankfurt je slavio kod Viktorije Koln sa 2:0. Strijelci su bili Skhiri i Knauff.

Zanimljiv meč odigrali su Nurnberg i Hansa Rostock. Na kraju su gosti slavili 2:1, iako su mreže nakon prvih 45 minuta mirovale.

Pogodio je za 0:2 Brumado, a pet minuta kasnije Okunuki vraća stvari na početak.

Činilo se da pobjedu gostima donosi Kinsombi u 74. minuti, ali u petoj minuti sudijske nadoknade Lokhemper pogađa za 2:2 i produžetke poslije kojih ćemo znati ko ide dalje.

Pravo poniženje doživio je minhenski Bayern. Gostovao je kod Saarbruckena, sve do pred sami kraj bilo je 1:1, iako su Bavarci napadali i tražili pobjedonosni pogodak.

U šestoj minuti sudijske nadoknade Gaus je pogodio za 2:1 i šokirao sve navijače Bayerna.

Za Bayern je ranije pogodio Muller, a o ovom porazu Bayerna sigurno će se dugo pričati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.