Podnio ostavku nakon Veleža i nije mijenjao odluku

GOŠK od danas i zvanično bez trenera, kreće potraga za Ćorićevim nasljednikom · Saznajemo

Samir Mlaćo

NK GOŠK je od danas i zvanično bez trenera.

Naime, Denis Ćorić je podnio ostavku na mjesto šefa struke u petak kada je GOŠK poražen od Veleža 4:0, no odmah se špekulisalo da bi Ćorić ipak mogao ostati i da čelnici GOŠK-a neće prihvatiti istu.

Ipak, sve je danas i završeno, Ćorić je napustio Gabelu, a NK GOŠK kreće u potragu za novim trenerom, što su i potvrdili iz ovog kluba za SportSport.ba.

Ćorić je sa Gabeljanima osvojio titulu u Prvoj ligi FBiH, bila je to dominacija jednog kluba kakva se rijetka viđa, a zatim je došao ponovni nastup u Premijer ligi.

Sa 13 bodova u Gabeli mogu biti zadovoljni, posebno jer su mnogo mijenjali u igračkom kadru uoči sezone i veliki broj igrača po prvi put igra Premijer ligu naše zemlje.

Promovisali su nekoliko mladih igrača, Riad Šuta je kapiten, ima tek 21. godinu, a posebno se izdvaja pobjeda nad Željezničarom na Grbavici 3:2, te remiji sa Sarajevom (2:2) i Veležom (0:0).

Ćorić je očigledno osjetio da je vrijeme za odlazak, a u GOŠK-u će trebati da reaguju ubrzo, jer za vikend igraju važan meč protiv posljednjeplasirane Zvijezde 09.

Gabeljani su Zvijezdu nadigrali sa 2:0 u Gabeli, a novi duel ova dva tima zakazan je za nedjelju od 13 sati.

Jasno je da GOŠK-u slijedi borba za opstanak, svjestan toga će biti i novi trener koji će pokušati 'razdrmati' ekipu i donijeti pozitivni šok, što se uvijek i očekuje u ovakvim situacijama.

GOŠK će na megdan Zvijezdi 09 bez Nihada Šere koji je dobio treći žuti karton, a treba istaći da je poslije Veleža klub napustio i Velibor Pudar, trener golmana.

""Hvala GOŠK-u na prelijepih 17 mjeseci provedenih u njihovim redovima. Hvala gospodinu Luji Iliću, Andriji Jurkoviću, Damiru Obadu na izuzetnoj saradnji, hvala svim igračima na predanom radu i poštovanju", započeo je Pudar svoje obraćanje te nastavio:

"Moja moralna obaveza je da zajedno sa gospodinom Denisom Ćorićem odstupim sa mjesta pomoćnog trenera i trenera golmana, u istom klubu, jer sam radi gospodina Ćorića i produžio saradnju GOŠK-om."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mom bivšem klubu želim sve najbolje, u nastavku prvenstva, i nadam se da će ostvariti zacrtane ciljeve."

"U meni imate velikog fana koji će svim srcem navijati za vas. Idemo Lavovi", poručio je otac najbolje bh. sportašice, Lane Pudar.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.