Da li će Željezničar do Borca dobiti novog trenera: U igri je nekoliko imena...

Alihodžić vodio tim protiv Sloge, sutra je zakazan novi trening

Da li će Željezničar do Borca dobiti novog trenera: U igri je nekoliko imena...

Samir Mlaćo

FK Željezničar je u subotu upisao tri vrijedna boda protiv FK Sloga Doboj (1:0), ali Plavi su i dalje u potrazi za novim šefom struke.

Privremeno je ekipu u subotu poslije rastanka sa Nermin Bašićem vodio Haris Alihodžić, koji posjeduje UEFA Pro licencu, no pitanje je da li ćemo Alihodžića na istoj poziciji vidjeti i narednog vikenda kada Plavi sa Grbavice gostuju banjalučkom Borcu.

Sigurno je sve na Grbavici uzdrmala i ostavka predjednika Edisa Kovačevića, no već sredinom ovog mjeseca zakazana je Skupština kluba.

Istovremeno, vodstvo kluba u 'potrazi' je za šefom struke, a u igri je nekoliko imena.

Kako nezvanično saznajemo, jedna od želja čelnika Željezničara je Mersad Selimbegović. Selimbegović je kao nogometaš nosio dres Željezničara, a zatim je otišao u Njemačku.

Nastupao je za Regensburg, da bi zatim i sjeo na klupu ovog tima. Nedavno se razišao i sada je bez angažmana. Dovodio se u vezu i sa reprezentacijom naše zemlje, a postavlja se pitanje da li bi pristao vratiti se u našu zemlju, te napustiti Njemačku gdje živi već dugi niz godina.

Oglasi

Sa Plavima se povezuje i Denis Ćorić. Ćorić je trenutni šef struke NK GOŠK, podnio je ostavku u petak nakon poraza od Veleža, no očekuje se već danas konačna potvrda da li će se dvije strane razići.

Ćorić je najavio da je odlazak definitivan, ali iz Gabele se nisu oglašavali, te će vjerovatno sve učiniti da zadrže ovog ambicioznog stručnjaka na klupi. Ćorić se i ranije povezivao sa Željezničarom, a ove sezone već je nadigrao Plave sa svojim GOŠK-om na Grbavici 3:2 u veoma uzbudljivoj završnici.

Radi se o ambicioznom treneru koji iza sebe ima dvije titule sa Posušjem i GOŠK-om, te je dobio brojne pohvale. Ove sezone sa GOŠK-om je osvojio 13 bodova, što se može smatrati uspjehom. Iznenadio je GOŠK Željezmičar, Sarajevo, ali i Velež u prvom dijelu sezone, no čini se da bi poprilično skroman roster mogao koštati ovaj tim kada to bude najvažnije.

Na Grbavici često u posljednje vrijeme možemo vidjeti i Jirija Plišeka. Plišek je među najzaslužnijim za odlazak Edina Džeke sa Grbavice u Češku, a i sam je radio u FK Željezničar.

Oglasi

Nešto kasnije radio je i u FK Sarajevo, a posljednji trenerski angažman imao je u Hradec Kralove 2012. godine. Kasnije je radio i kao direktor za omladinske selekcije Slavije Prag te Mlade Boleslave, dva češka tima.

Naravno, Plavi su 'mamac' za brojne trenere, pa je i veliki broj špekulacija. U blizini stadiona Željezničara gotovo redovno možemo vidjeti sa društvom Husrefa Musemića. Musemić je slobodan poslije rastanka sa FK Igman Konjic, ali legenda je FK Sarajevo s kojim je napravio velike uspjehe, pa je veliko pitanje da li bi pristao preuzeti 'ljutog rivala'. 

Postoji mogućnost i angažovanja trenera u saradnji sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije, za što Plavi imaju i otvorene ponude na stolu, no svjesni su da moraju biti itekako 'pametni' u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god, sve će biti jasnije uskoro. Postoji i mogućnost da Plavi sa Alihodžićem, te Samirom Bekrićem, odrade i meč u Banjoj Luci, a zatim na reprezentativnoj pauzi 'mirne glave' donesu odluku o novom treneru.

Nogometaši Željezničara danas imaju slobodan dan, a sutrašnji trening zakazan je za 11 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Ne da kasne nego spavaju! E moji momci ko vam dade da se bavite ovim novinarskim zanatom. Hajte vi na ulicu kanale kopat nije ovo za vas!
0 0
user1659354598
Kasnite novinarcici,dobio je novog trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi