Saudijac stigao na Grbavicu

Abdulhakeem Al-Tuwaijri novi trener FK Željezničar! · Zvanično

Endin Čaušević

Saudijski stručnjak Abdulhakeem Al-Tuwaijri izabran je za novog trenera FK Željezničar nakon što je nedavno otkaz na toj poziciji dobio Nermin Bašić.

U Plavom salonu stadiona Grbavica u toku je press konferencija na kojoj je Al-Tuwaijri predstavljen kao novi trener sarajevskog kluba.

Iz Željezničara su se oglasili pred sami početrak press konferencije, te su potvrdili da je Saudijac novi trener.

"Abdulhakeem Al-Tuwaijri novi je šef stručnog štaba FK Željezničar. Abdulhakeem Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master fudbalskog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih fudbalera ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni. Radio je u stručnom štabu Slavije Prag", saopštio je Željezničar.

Kao što smo sinoć najavili u stručnom štabu će ostati Hasagić kao trener golmana, te Hidić kao kondicioni trener.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od pomoćnika koji dolaze s Al-Tuwaijrijem je Luca Carlo Guerra koji je radio u Evertonu, Napoliju, FS Italije, Comu, Monzi i još nekim manje poznatim klubovima.

Nakon press konferencije zakazan je i trening Plavih na kojem će po prvi put biti i novi trener ovog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.