Vrgoč povrijedio ruku

Ružne scene odmah na startu utakmice: Teška povreda igrača Posušja

Eldar Ganibegović

Nažalost, na samom početku utakmice Posušje - Sarajevo ružne scene. Igrač Posušja povrijedio je ruku i odmah je za njega utakmica, a vjerovatno i jesenji dio sezone, završen.

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od 20:45 na Mokrom Docu sastaju se Posušje i Sarajevo. Odmah na startu problemi za domaćina.

Nakon jednog skoka ružno je na ruku doskočio Vrgoč. Iskočio mu je lakat, a ljekarski tim oba tima je odmah utrčao na teren da mu pomogne.

Očito je da se radi o teškoj povredi. Za Vrgoča je utakmica odmah završena, a vrlo vjerovatno i kompletan jesenji dio prvenstva.

Umjesto Vrgoča Karačić je na teren poslao Bešlića. I nakon izlaska iz igre Vrgoču se nastavila ukazivati pomoć, a sada će kolima hitne pomoći biti prebačen do najbliže bolnice.

Sastavi za meč HŠK Posušje - FK Sarajevo

Kada je domaći tim u pitanju, Branko Karačić se odlučio za sljedećih 11 igrača: Kolić, Vrgoč, Kamenar, Mandić, Begić, Erick, Marić, Maglica, Babić, Lučić, Boba.

Na klupi za rezerve ostali su: Bećak, Galić, Bekavac, Petrović, Brković, Rozić, Krišto, Stapić, Bešlić, Jandrek, Jenjić.

Simon Rožman od prve minute na teren je poslao sastav: Šahinović, Oliveira, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić, Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klupa Sarajeva izgleda ovako: Rogić, Trako, Čataković, Vrančić, Kyeremeh, Ališah, Soldo, Avramovski, Mulalić, Pločo, Ziljkić.

Dakle, Simon Rožman odlučio je da na klupi ostavi reprezentativca BiH Almedina Ziljkića, što je zbog njegove forme donekle (ne)očekivana odluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.