Sarajevo na neugodnom gostovanju, Sloga i Igman u borbi za bitne bodove

Premijer liga Bosne i Hercegovine, subotnji program

Sarajevo na neugodnom gostovanju, Sloga i Igman u borbi za bitne bodove

Haris Zilić

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se mečevima 14. kola, a subotnji program donosi dva veoma zanimljiva duela koja obećavaju borbu jer su rezultatski jako bitni.

Fudbalski vikend na bh. stadionima počinjemo danas u 13 sati. Sloga Meridian Doboj će u Modriči dočekati Igman iz Konjica, a ovo će biti duel ekipa koje imaju isti cilj ove sezone, a to je opstanak u društvu najboljih.

Pozitivan rezultat danas puno bi značio za ekipe, ali i predstavljao bi korak naprijed u pomenutoj borbi.

Nema sumnje da će uzbuđenja itekako biti na duelu Sloge i Igmana. Sloga u ovaj susret ulazi sa sedme pozicije i 18 osvojenih bodova, dok je Igman na devetoj poziciji sa 15 osvojenih bodova, ali i serijom od dva vezana trijumfa.

Fudbalska subota na jugu naše zemlje, Sarajevo nema pravo na kiks

Od 20:45 večeras pod refelktorima Mokrog Doca, ekipa Posušja dočekat će tim Sarajeva.

Oglasi

Gosti sa Koševa dvije utakmice ne znaju za prvenstveni trijumf i sigurno se zna imperativ pred večerašnje gostovanje koje zna biti jako neugodno.

U Posušju su bodove gubili Željezničar, Zrinjski, Posušaci izuzetno dobro igraju na domaćem travnjaku i težak posao očekuje izabranike Simona Rožmana.

Posušje u ovaj meč ulazi sa osme pozicije i 16 osvojenih bodova, a pozitivan rezultat protiv Sarajeva bi bio svakako značajan da se učvrste na sredini tabele. Interesantno da je Posušje u posljendjih pet susreta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, čak četiri puta remiziralo.

Sarajevo je u malom negativnom nizu. Poraz od Sloge u gostima, remi kući protiv Borca i zaostatak za liderom Borcem je već šest bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim u duel ulazi sa treće pozicije, imau 24 boda, a ako žele da ostanu u utrci sa Borcem i Zrinjskim, večeras moraju ići po tri boda u protivnom svaki drugi rezultat bi bio još jedan korak nazad u borbi za sami vrh tabele.

Susret Sloga Meridian - Igman sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, a na meču Posušje - Sarajevo pravdu će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
Teško gostovanje, Posušje igra dobro kući. Ziljkić se mora uozbiljiti sa Avramom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti