Plavi su izgubili u sudijskoj nadoknadi

Željezničar je poraz protiv Borca opisao sa tri riječi

Admin Čaušević

Željezničar su minute dijelile od prvog boda u gostima ove sezone, ali su Plavi pokleknuli u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Borca baš kao protiv Zrinjskog u Mostaru.

Borac je u derbiju 14. kola pobijedio Željezničar sa 3:2 u sjajnom i efikasnom meču, a pobjednik je odlučen u posljednjim minutama.

Muftić je istrčao po loptu, uhvatio je, ali se našao u sendviču između dva igrača Borca, ispala mu je na pod što je iskoristio Jokić i zatresao mrežu.

Putem društvenih mreža Željezničar je poraz u Banjoj Luci opisoa samo sa tri riječi: "Kraj! Šta reći?"

Iz Željezničara su s ovom "zagonetnom" porukom vjerovatno aludirali na sudijsku odluku da se prizna gol Borcu za pobjedu.

Podsjećanja radi, utakmicu je sudio Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Isti arbitar je bio na centru i na Grbavici u prvom ovosezonskom duelu ova dva kluba kada je Željezničar pobijedio sa 2:0.

Nakon tijesnog poraza u Banjoj Luci Željezničar je i dalje bez boda u gostima. Ponovo su Plavi pokleknuli u sudijskoj nadoknadi baš kao protiv Zrinjskog u Mostaru za 2:1.

Na klupi sarajevskog tima je i ovaj put sjedio Haris Alihhodžić.

"Otvorili smo loše utakmicu. Borac je iskoristio dvije šanse i poveo s 2:0. Preuzeli smo inicijativu nakon 30. minute. Zabili smo gol i imali stativu, došli u egal. Poluvrijeme se ušlo u 2:1."

"Borac je imao sjajnu šansu na startu, a kazna ih je stigla i Krpić je izjednačio. Onda se desila ta 90. minuta, nećemo ništa komentarisati. Spletom okolnosti smo taj gol primili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvih 20 minuta nije bilo dobro, poslije toga jako dobro i treba im čestitati", završio je Alihodžić.

Nakon reprezentativne pauze Željezničar će u 15. kolu biti domaćin Posušju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.