Marinović čestitao na karakteru; Alihodžić: Nećemo komentarisati... Splet okolnosti

Izjave trenera nakon meča

Marinović čestitao na karakteru; Alihodžić: Nećemo komentarisati... Splet okolnosti

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

Nakon utakmice Borac - Željezničar pred TV kamere stali su treneri oba tima i dali svoje komentare. Jasno je ko je bio zadovoljniji nakon meča. 

Danas je u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 3:2 Borac slavio protiv Željezničara. Gol odluke i to jako diskutabilan postignut je u sudijskoj nadoknadi.

Poslije utakmice su treneri oba tima dali izjave pred TV kamerama. Prvi je riječ dobio trener sarajevskog tima, Haris Alihodžić:

"Otvorili smo loše utakmicu. Borac je iskoristio dvije šanse i poveo s 2:0. Preuzeli smo inicijativu nakon 30. minute. Zabili smo gol i imali stativu, došli u egal. Poluvrijeme se ušlo u 2:1. Borac je imao sjajnu šansu na startu, a kazna ih je stigla i Krpić je izjednačio. Onda se desila ta 90. minuta, nećemo ništa komentarisati... Spletom okolnosti smo taj gol primili. Prvih 20 minuta nije bilo dobro, poslije toga jako dobro i treba im čestitati."

Nakon njega, svoj komentar dao je i trener pobjedničke ekipe, Vinko Marinović:

Oglasi

"Čestitao bih igračima na karakteru. Došli smo do pobjede u zadnjim minutama. Dosta dobro smo odigrali prvih 30 minuta, imali rezultat i još dobrih šansi za gol. Jednu situaciju koju nismo dobro odradili Željezničar nas je kaznio za 2:1 na poluvremenu. U drugom je Jovo imao izglednu situaciju za 3:1, a onda nakon jedne naše greške 2:2. Poslije toga smo morali sve bacati u napad i na našu sreću postigli pogodak."

"Imamo još četiri meča, pauzu (reprezentativnu, op. a.) da se pripremimo za te utakmice i da je iskoristimo najbolje što možemo", dodao je. 

FK Borac prvi na tabeli, slijede FK Sarajevo i HŠK Zrinjski

Borac je s 33 boda prvi na tabeli, Sarajevo ima šest manje. Sedam manje ima Zrinjski, uz dvije utakmice manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su Plavi u pitanju, Željezničar je sedmi s 18 bodova. 

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje, u 15. kolu, Borac će u goste kod Igmana u Konjic, dok će Željezničar biti domaćin Posušju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
E cuj alihodzica, valjda i njega sramota komentarisati greske u korist zeljkana veceras. Bravo majstore!
2 0
Gvardijan
Kako je dosao u Borac Marinovic od gospodina postao susta suprotnost.Cuj spominje Sarajevo.Sarajevo jeste dalo gol u zadnjoj minuti ali je gol bio regularan za razliku od onog koji je u BL Borac postigao iz ofsajda od 3 metra isto tako u zadnjoj minuti. Zeljo je veceras odigrao dobro,momci su se lavovski borili i velika je steta sto su izgubili ali neke greske,narocito Muftica su ih kostale izgubljenih bodova.Inace sama utakmicu su obiljezile greske i jednih i drugih.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi