Prekid traje, još nema odluke

Pogledajte sukob navijača Zrinjskog i osiguranja na stadionu

Edmir Škorić

Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog prekinut je u prvom poluvremenu zbog okršaja gostujućih navijača i policije.

Gradski derbi je nakon nešto više od pola sata prekinut. Ultrasi su prvo bacali baklje u teren, a onda se obračunali sa redarima, zbog čega je morala da interveniše policija, a sudija Irfan Peljto je odmah igrače poslao u svlačionice.

Već neko vrijeme su igrači u svlačionicama i pitanje je koliko će ta pauza trajati i kakvu će odluku na kraju donijeti službena lica.

Trenutno u službenim prostorijama traje sastanak Kriznog štaba, kako bi se donijela odluka o gostujućim navijačima.

Nije isključeno da isprazne tribinu na kojoj su navijači gostujućeg tima, te da se onda nastavi meč, no vidjet ćemo kakva će odluka biti na kraju.

U međuvremenu, dok su igrači "na pauzi", navijači se prepucavaju na tribinama, ali i oni nestrpljivo čekaju da se meč nastavi ili da se saopšti neka druga odluka.

Za nešto više od pola sata igre, nije bilo previše uzbuđenja na samom terenu, a na semaforu je do trenutka prekida bilo 0:0. Ostalo je da se igra barem 10-11 minuta prvog dijela...

Sastavi timova:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Hadžikić, Bruno, Hrkać, Oreč, Šturm, Šikalo, Pršeš, Vehabović, Guliashvili, Suljić i Haskić.

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Maglica, Senić, Memija, Čanađija, Jukić, Ramić, Ćuže i Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.