Reprezentativni fudbal je u pitanju

Bizarna situacija: Pobijedili su 3:0 jer je protivnik zakasnio na utakmicu

Eldar Ganibegović

Kada mislimo da smo u fudbalu vidjeli sve, dođe situacija koja nas iznova iznenadi. Sada je jedna reprezentacija pobijedila 3:0 za zelenim stolom i to jer se protivnik nije na vrijeme pojavio.

U ovom periodu na Solomonovim ostrvima održavaju se Pacifičke igre na kojima učestvuju 22 ekipe podijeljene u grupe od po tri selekcije.

Potpuno neobična situacija dogodila se u grupi B, u kojoj su bili Vanuatu, Papua Nova Gvineja i Tuvalu.

Prva utakmica u grupi, zakazana za 17. novembar, nije odigrana jer je reprezentacija Tuvalua kasno stigla na stadion, a Papua Nova Gvineja je za zelenim stolom pobijedila sa 3:0.

U drugom duelu Tuvalu je stigao na vrijeme, ali je poražen sa 6:0 od tima Vanuatua, golovima Kalotanga (6.i 53. minuta), Tenenea (11, 70), Alefaia i Mosesa.

U trećem i posljednjem okršaju u Grupi B Vanuatu je igrao protiv Papue Nove Gvineje. Utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1, golovima Soromona i Kepa, a oba tima su grupu završila sa po četiri boda.

Međutim, Vanuatu je bio tim koji je prošao u nokaut fazu zahvaljujući gol-razlici 7:1, u odnosu na Papua Novu Gvineju koja je imala 4:1.

Tako je reprezentacija države sa glavnim gradom u Port Moresbyju propustila plasman dalje zbog lošije gol-razlike. 

"Najbizarnija i najokrutnija eliminacija", tako je novinar Paul Watson opisao čudnu situaciju u kojoj se našla Papua Nova Gvineja.

Jasno je da ove reprezentacije nisu ni blizu svjetksog vrha, no često ponude neke zanimljive priče koje ne možemo vidjeti kod profesionalnih reprezentacija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.