Svjesni su da neće biti lako

Borac bez prava na kiks u Konjicu: "Kući želimo sa tri boda"

FK Borac je sutra bez prava na kiks u Konjicu. Sarajevo je večeras sa 6:2 nadigralo Tuzlu City, te sada prednost Banjalučana iznosi samo tri boda.

Naravno da će navijači Sarajeva sutra simpatijama uz tim Edisa Mulalića, te će sigurno biti uzbudljivo u Konjicu. Očekuje se i težak teren, a najavljena je kiša i jako niske temperature od 13 sati.

Ipak, u Borcu optimizam. Svjesni su šta ih očekuje.

"Kao i u svakoj utakmici do sada ove sezone, ići ćemo na pobjedu. Svjesni smo da nas čeka težak i neugodan protivnik koji dobro igra na svom terenu, ali želimo osvojiti još tri boda. Pauza nam je dobro došla i da se malo odmorimo od serije teških utakmica koja je iza nas, ali i da dodatno podignemo nivo forme za sam kraj jesenjeg dijela sezone", kazao je u najavi meča član Borca Alen Jurilj.

Jurilj je dodao da se nada pobjedama, odnosno maksimalnom učinku do zimske pauze.

Meč je najavio i David Čavić. Smatra da će njegova ekipa morati dati više od maksimuma za pobjedu.

"Želimo da se vratimo u Banjaluku sa tri boda. Ipak, ne smijemo nimalo podcijeniti ekipu Igmana. Kvalitetu su pokazali posebno u tim svojim izdanjima na domaćem terenu.

Dobili su i veoma temperamentnog trenera koji traži 300 posto angažmana. S druge strane, i mi smo svjesni svojih kvaliteta i znamo šta nam je cilj u Konjicu”, rekao je Čavić.

Borac trenutno ima tri boda prednosti nad Borcem, te četiri nad aktuelnim prvakom Zrinjskom. Igman je na drugoj strani na desetom mjestu i vodi bitku za opstanak. Na svom kontu ima 15 bodova.

Edis Mulalić 'probudio' Igman 

Igman je upisao dvije vezane pobjede pod palicom Edisa Mulalića i to nad Željezničarom te Zvijezdom 09, da bi pred reprezentativnu pauzu upisao poraz kod Sloge sa čak 4:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac je u posljednjih pet utakmica slavio tri puta te dva puta remizirao. Remiji su zabilježeni u derbijima sa Zrinjskim i Sarajevom. Sutrašnji meč igra se od 13 sati.

Pravdu će dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina, a pomoćnici su mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.