Određeni termini dvije zaostale utakmice Kupa BiH, ali i službena lica

Premijerligaši su favoriti

Određeni termini dvije zaostale utakmice Kupa BiH, ali i službena lica

Samir Mlaćo

Utakmice 15. kola Premijer lige naše zemlje igraju se u petak, subotu i nedjelju, te će sigurno biti mngoo uzbuđenja.

Premijerligaši nakon reprezentativne pauze nemaju vremena za odmor, a već naredne srijede igraju se dvije aostale utakmice šesnaestine finala Kupa naše zemlje.

Pored premijerligaša Širokog Brijega i Borca, tu su i FK Sutjeska te Radnik iz Hadžića. Sutjeska je član Prve lige RS, a Radnik Prve lige FBiH.

Nogometni savez BiH odredio je službena lica za dvije zaostale mečeve, te termine.

Tako će 29.11. u Foči snage odmjeriti Sutjeska i NK Široki Brijeg, a glavni sudija je Enis Džemidžić iz Goražda. Pomoćnici će mu biti Dženan Milić iz Sarajeva i Edin Redžović, također iz Sarajeva. Iz Sarajeva dolazi i četvrti sudija, a on je Nihad Ljajić.

Isti dan u Hadžićima igraju Radnik i Borac.

Oglasi

Glavni sudija je Danijel Perić iz Bijeljine, a pomoćnici su mu Bojan Makarić (Bijeljina) i Davor Vukašinović iz Rogatice. Četvrti sudija je Dragan Todić iz Doboja.

Uloga favorita svakako pripada premijerligašima, no često se u Kupu dešavaju iznenađenja, pa će to pokušati napraviti Sutjeska i Radnik.

Kako je već poznato, trofej Kupa od prošle sezone brani mostarski Zrinjski koji je u finalu bio bolji od Veleža.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prolaz dalje u Kupu BiH do sada su osigurali: Već ranije prolaz dalje u Kupu BiH osigurali su FK Velež, FK Zvijezda 09, FK Sloboda, NK GOŠK, FK Igman, FK Sarajevo, FK Sloga Doboj, HŠK Posušje, FK Laktaši, FK Slavija, NK Stupčanica i NK Jedinstvo Bihać, HŠK Zrinjski.

Mečevi narednog kola Kupa igraju se u 2024. godini.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti