Danas zasjeda Disciplinska komisija

Prijeti li Širokom rigorozna kazna?

Adnan Beganović

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je u nedjelju na Pecari svladao Sarajevo, no pobjeda Širokobriježana ostala je u sjeni dešavanja na tribinama.

Naime, na dijelu tribine na kojoj su bili domaći navijači Škripari, manja grupica istih izvjesila je nacističku zastavu, što je u Evropi strogo kažnjivo, a kako će biti kod nas, saznat ćemo danas nakon što nadležne komisije zauzmu stav o dešavanjima na Pecari.

"Ova problematika tretira se na poseban način, jer je taj član na striktni zahtjev FIFA-e preslikan iz njihovog pravilnika na naš. Za slogane i transparente ovakve sadržine predviđene su dosta rigoroznije kazne u odnosu na druge prekršaje", rekao je za naš portal generalni sekretar FSBiH Jasmin Baković i dodao:

"Kako je član prepisan iz FIFA-inog pravilnika, tako su i eventualne kazne kao i na svim drugim svjetskim terenima, odnosno najmanja je 30.000 švicarskih franaka i jedna utakmica bez gledaoca. Međutim, ja ne želim prejudicirarti odluke komisije i sve zavisi od toga kako će Disciplinska komisija tretirati slučaj sa Pecare."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.