U toku utakmica između Veleža i Sarajeva

Na Areni Rođeni se ori: Jedna si jedina!

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine izmešu Veleža i Sarajeva koja se igra u Mostaru.

Nakon nešto više od pola sata igre golova nema, ali nije bilo niti nekih ozbiljnijih prilika u dosadašnjem dijelu utakmice.

Većinom se igra na sredini terena uz poneki pokušaj kontre pri oduzetoj lopti ili poneki izveden korner.

Lijepe scene viđene su u 28. minuti utakmice kada su navijači oba kluba zajedničkim snagama zapjevali "Jedna si jedina".

Osim toga skandirali su navijači i ime Vedrana Puljića, navijača Sarajeva koji je ubijen 2009. godine pred stadionom Širokog Brijega uoči utakmice ovog tima i Sarajeva.

Kada je riječ o sastavima ekipa na večerašnjoj utakmici, oni izgledaju ovako.

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkač, Suljić, Peco, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović i De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Šahinović, Čataković, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić i Mustafić

Ostaje da vidimo da li će do kraja utakmice biti golova, a da bi se to desilo neka od ekipa će morati da preuzme malo veći rizik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.