Željezničar i Velež otvaraju 17. kolo u sve češćem premijerligaškom terminu

Biće to još jedan spektakl

Željezničar i Velež otvaraju 17. kolo u sve češćem premijerligaškom terminu

Edmir Škorić

Fudbalski klubovi Željezničar i Velež prvi će "osjetiti" teren u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine koje je na programu naredne sedmice.

Velež danas dočekuje Sarajevo od 18 sati, a interesantno da će Rođeni i sljedećeg petka i u istom terminu odigrati meč 17. kola i ponovo će snage odmjeriti sa Sarajlijama, samo tada u igračima u plavim umjesto bordo dresovima.

Susret na Grbavici će, saznajemo, biti odigran u petak od 18 sati. Uskoro se očekuje da Fudbalski savez BiH potvrdi satnice i termine za 17. kolo, kada će biti poznati i termini ostalih utakmica. 

Bit će to svakako jedan od najzanimljivijih duela u tom kolu, uz hercegovački derbi Široki Brijeg - Zrinjski. U ostalim susretima sastaju se Sarajevo i GOŠK, Igman i Tuzla City, Sloga i Posušje te Borac i Zvijezda 09.

No, prije toga, i jedni i drugi imaju jako teške i važne utakmice. Velež u borbi za Evropu, ali kao favorit iz sjene za titulu, želi večeras savladati Sarajevo, no to će biti sve samo ne lagan zadatak. Ono što je sigurno, Rođeni kao i gosti iz Sarajeva u dobroj su formi i imaju potpuno pravo da se nadaju najboljem.

Kada govorimo o Željezničaru, u mnogo težoj je situaciji i lošijoj formi, pa će na Tušnju morati dobro da se namuči ako misli da osvoji nove bodove. S druge strane, Tuzlacima je svaki bod u borbi za opstanak kao kuća velik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče aktuelnog kola, koje počinje danas, igraće se četiri dana. Počinje dakle duelom u Mostaru, a već sutra od 13:30 sati na teren će Tuzla City i Željezničar, dok će Sloga u Modriči od 16 sati ugostiti Borac.

U nedjelju se sastaju Posušje i Igman od 13 sati, te GOŠK i Široki od 19:45. U ponedjeljak će igrati Zvijezda 09 i Zrinjski od 13 sati i time će ovo kolo biti kompletirano.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Nije ni 16 kolo proslo vi 17 najavljujete. Svasta
1 0
plemic
petak dan za metak, eto razloga. svakako je neradni dan, i lijepo ga potrošiti na tekmi i pućencu uz komentare i analize.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi