Upravo objavljene početne postave

Stigli su sastavi za važan meč Tuzla Cityja i Željezničara

Eldar Ganibegović

U terminu od 13:30 sati se na Tušnju sastaju Tuzla City i Željezničar. Poznate su početne postave tuzlanske i sarajevske ekipe.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, odnosno njeno 16. kolo, započeto je jučer. Velež je u Mostaru s minimalnih 1:0 bio bolji od Sarajeva.

Danas se igraju nove dvije utakmice. Prva je na rasporedu od 13:30 sati, a na Tušnju Tuzla City dočekuje Željezničar.

Poznate su i početne postave. Adnan Osmanhodžić, trener domaće ekipe, odlučio se za sljedećih 11 igrača:

Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Mehanović, Pantelić, Karjašević (K), Kobiljar, Sušić, Čolić.

S druge strane, u dresu tima s Grbavice od prve minute istrčat će ova ekipa:

Muftić, Krpić (K), Mekić, Allyson, Aljaber, Galić, Amoah, Rustemović, Ovčina, Galić, Selimović.

Željezničar ovu utakmicu dočekuje na sedmoj poziciji s 19 bodova. Tuzlanski tim je u zoni ispadanja s 10 bodova na pretposljednjem mjestu.

Ernis Džemidžić iz Goražda biti će glavni sudija. Pomoćnici su Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Mirza Demir iz Kaknja. Danijel Perić iz Bijeljine je četvrti sudija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Modriča će od 16 sati biti domaćin duela Sloge i Borca. Bit će to druga i ujedno posljednja utakmica dana kada je Premijer liga BiH u pitanju.

Kolo se nastavlja sutra utakmicama Posušje - Igman i GOŠK - Široki Brijeg. Posljednji meč kola za dva dana igrat će Zvijezda 09 i prvak Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.