Marinović pohvalio igrače za nevjerovatan niz

Jagodić: Borac je nepobjediv, željeli su nam postići što više golova

Samir Mlaćo, foto: Esmer Oštraković

Desetkovana je bila Sloga danas i nije bila ozbiljan protivnik za Borac.

Banjalučani su slavili sa čak 4:0, a u drugom dijelu 'stali', te se zadovoljili ionako visokom pobjedom.

Vlado Jagodić je prije meča kazao da veliki broj igrača ima problema sa virozom, te da nisu trenirali i da neće pomoći ekipu u današnjem duelu.

To se i obistinilo, pojedini igrači su dobili prve minute i potpuno razočarali po zaista teškom terenu. Na press konferenciji poslije meča govorio je upravo Jagodić.

"Pretežak poraz, nisam to očekivao. Rekao sam da je Borac nepobjediv u ovom prvenstvu, a mi smo imali seriju od sedam pobjeda. Realno smo tada i dobro igrali, a nisam danas bolesno očekivao da savladamo Borac.

U svakom slučaju, primiti četiri gola za jedno poluvrijeme je previše. Borac je tako vješto iskoristio sve ono što mu je dalo vrijeme. Sve je išlo u naš gol, vjetar, kiša..., a vidjeli ste drugo poluvrijeme. Oni su postigli dva gola iz dva prekida, a treći gol je prekršaj na golmanu.

U ovom trenutku ne mogu ništa zamjeriti igračima, a u nastavku smo pokušali da postignemo gol i žao mi je što nismo nagrađeni. 0-4 je težak poraz, 0-9 u dvije utakmice, a to nije odraz stanja Borce i Sloge. U fudbalu postoji druga utakmica i moramo se okrenuti istoj", rekao je Jagodić.

Govorio je o problemima u ekipi.

"Dvojica nisu bili zbog preventive. Da smo ih stavili izgubili bi ih za dale. Debi Šešlaka je lijep potez. Ovo danas su bili nenormalni uslovi, a mi smo imali igrače pod temperaturom. Jedva čekam naredni trening da vidim koga imam na raspolaganju. Borac je želio da nam postigne što više golova, a igrači onda imaju nekontrolisane startove, te je dobro pa danas nije bilo težih povreda", dodao je iskusni stručnjak.

Riječ je na press konferenciji dobio i Vinko Marinović, šef struke Borca.

"Teški uslovi, imali smo to i u srijedu u Kupu. Uslovi su bili teški i za nas, ali i za rivala. Čestitam momcima na pobjedi, mislim da smo prvi dio odigrali zaista dobro. Tri boda nam dosta znače".

Petnaest utakmica bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Momci rade dobro, imaju želju i kvalitet, a kada ekipi ide, dođe se i do takvih rezultata. Mi idemo iz utakmice u utakmicu".

Zabrinut je bio zbog povrede golmana Pavlovića i istakao da se peh sa golmanima za Borac nastavlja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.