Nevjerovatna scena

Srednjoškolac od preko 150 kg izveo je najveće poniženje rivala ikad

Midhat Šljivak

Mladi košarkaš Peyton Marshall potpuno je ponizio protivnika Daquana Davisa i mnogi su ovaj potez proglasili najveće poniženje u historiji košarke.

Peyton Marshall ima 18 godina, visinu od 213 centimetara i preko 150 kilograma i član je ekipe Cold Heartsa koja se takmiči u elitnoj ligi srednjih škola u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj mladić prethodnih dana je postao prava zvijezda na društvenim mrežama, a razlog je poprilično negativan. Protivnika je brutalno ponizio i izazvao je brojne rasprave u javnosti.

Dequan Davis iz ekipe RWE krenuo je prema košu i pokušao je položiti loptu, no Marshall ga je dočekao i žestoko ga je blokirao.

Zatim je uslijedio potez koji je izazvao gnušanje sportske javnosti. Marshall sretan zbog blokade odlučio je poniziti protivnika i bacio mu je loptu u ruke dok je ovaj ležao pored terena.

Ovaj potez je po mnogima jedno od najvećih poniženja ikad. Žalosno je samo što je došao od jednog 18-godišnjaka koji je pokazao nevjerovatno nepoštovanje protivnika.

Cold Hearts je slavio pobjedu u ovom susretu rezultatom 92:90. Marshall je igrao 11 minuta i ubacio je četiri poena (2/8 FG), te je uhvatio tri skoka.

S druge strane Daquan Jones je bio sjajan. Ubacio je 21 poen, imao je sedam asistencija i četiri skoka, no ostat će upamćen po potezu kojim ga je protivnik potpuno obezvrijedio.

Peytona Marshalla naredne sezone gledat ćemo u NCAA ligi. On je već prihvatio poziv univerziteta Missouri i vidjet ćemo kako će se snaći na koledžu.

Davis još uvijek nije odlučio na koji će koledž. On igra dosta dobro za RWE i ima brojne pozive poznatih koledža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.