Rođeni u sjajnoj formi, ali dodatno će se pojačati

FK Velež dogovara prvo pojačanje, stiže iz zagrebačkog Dinama

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Velež je ponovo obradovao svoje navijače. Rođeni su sinoć savladali Željezničar 1:0 i sa osmijehom se vraćaju kući.

Rođeni su pretekli na tabeli FK Sarajevo, ali imaju utakmicu više, te su se izjednačili sa Zrinjskim koji sutra igra hercegovački derbi sa Širokim Brijegom.

U Veležu neće mirno sjediti u zimskom prelaznom roku, a kako prenosi germanijak.hr, već je spremno prvo pojačanje za novu sezonu. Informacija je potvrđena za Sportsport.ba uz napomenu da transfer još nije finaliziran. 

U Mostar bi trebao stići kapiten juniora zagrebačkog Dinama Vito Čaić. Čaić ima i bh. korijene, te mu neće biti problem dobiti bh. papire, što ne od velike važnosti s obzirom da Rođeni žele da se osiguraju sa igračima "zaštićenog godišta". 

I samom igraču bi posudba bila od velike koristi jer sigurno da bi mnogo teže u Dinamu došao do seniorskih minuta pa je procijenjeno da mu je najbolji izbor Velež, a kako saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih FK Veleža Rođeni čine sve da se posudba što prije dogovori.

Čaić ima tek 18 godina, a ponikao je u redovima HNK Gorica. Prešao je zatim u Dinamo i sada stigao do juniorske ekipe. Prelazak iz juniorske selekcije u seniorsku sigurno je najteži period za svakog mladog nogometaša.

Potrebno je da napravi pravi potez, a nikako stepenicu unazad, što se često desi mladim nogometašima. Zbog toga, mnogi juniori iz kvalitetnih ekipa odlaze u druge sredine kako bi se što prije privikli na rad sa seniorskom ekipom, što im kasnije itekako dobro može doći.

Čaić sigurno neće biti posljednje pojačanje Veleža, a nedavno su nove ugovore potpisali Nermin Haskić, Ante Oreč i Edo Vehabović.

Potvrđen je i prvi odlazak, a radi se o Stefanu Vukčeviću. Vukčević je stigao kao veliko pojačanje u Mostar, no nije se naigrao.

Nije se nametnuo kod Nedima Jusufbegovića, ali ni Deana Klafurića pa je sa Rođenim sporazumno raskinuo saradnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone upisao je tek 18 minuta u pobjedi nad Zvijezdom 09 na startu nove sezone, a zatim nestao. Posljednjih desetak utakmica nije ni bio u kombinaciji te će sada u nove izazove.

Ovaj rođeni Podgoričanin je nosio i dres azerbejdžanske Qabale, no očigledno da se u bh. premijerligašu nije snašao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.