Žestok transparent Torcide prema velikom rivalu, pa pjesma s igračima: "Mrzin Dinamo, srpsko ime to"
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Splićani čekaju derbi

Žestok transparent Torcide prema velikom rivalu, pa pjesma s igračima: "Mrzin Dinamo, srpsko ime to"

Midhat Šljivak

Hajduk je u Kranjčevićevoj osvojio samo bod protiv Lokomotive i nije se proslavio pred novi dolazak u Zagreb naredne sedmice kada će na Maksimiru igrati protiv Dinama. Ipak, navijači splitskog tima potrudili su se da pošalju jaku poruku Modrima pred najveći derbi hrvatskog fudbala.

Hajduk je osvojio samo bod na gostovanju u Zagrebu kod Lokomotive. Splićani su izvukli 1:1 iako su imali domaće uslove za igru zbog činjenice da je Torcida okupirala Kranjčevićevu.

Potrudili su se vatreni navijači Hajduka da pošalju jake poruke pred povratak u Zagreb naredne sedmice. Imali su jasne poruke Dinamu i navijačima.

Na tribinama se tokom utakmice pojavio transparent na kojem je pisalo: "I gospoda priko puta navija za Hajduka. Grad je naš"...

Poruka Torcide

Nije to bila jedina poruka vatrenih navijača splitskog tima. Nakon utakmice pred njih su došli igrači i zatim je krenulo skandiranje.

Oglasi

"Mrzin Dinamo, srpsko ime to"...

Jasna je to poruka najvećem rivalu pred veliki derbi koji će zaključiti jesenji dio sezone u HNL-u.

Hajduk je trenutno na vrhu HNL-a sa 40 osvojenih bodova. Iza njih je Rijeka s 32 i dvije utakmice manje, a Dinamo ima tri utakmice manje i 30 bodova.

Mislav Karoglan nezadovoljan igrom

Trener Hajduka Mislav Karoglan nije zadovoljan igrom svog tima. Ističe da je remi realan ishod.

"Nezadovoljan sam ulaskom u susret. Bilo je šansi s obje strane, ali na kraju je ishod realan. Idemo dalje, čestitke momcima na bodu", rekao je Karoglan.

Potražite više informacija na temu HNL:

Hajduk će biti jesenji prvak, ali Karoglan spušta loptu pred dolazak na Maksimir kod najvećeg rivala.

"Ne razmišljamo o tome. Ide mi na živce kada se neke stvari toliko potenciraju. Ne slažem se da nemamo pritisak, želimo odigrati dobru utakmicu", istakao je Karoglan.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi