Važan meč igraju sutra u borbi za opstanak u Premijer ligi

"Sa tri boda izlazimo iz crvene zone, a onda kući možemo sretni i zadovoljni"

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Možda i najvažniji meč u dosadašnjem dijelu sezone igraju nogometaši Tuzle City sutra protiv Sloge Doboj. Imperativ su im tri boda kako bi ostali u borbi za opstanak, te su apsolutno svjesni toga.

U posljednja tri meča slavili su dva puta i pokazali da imaju kvalitet, te žele to sada potvrditi i protiv Sloge koja je hit sezone.

Medijima su se pred sutrašnji meč obratili pomoćni trener Sša Krsmanović i prvotimac Huso Karjašević.

“Prvo da pozdravim predstavnike medija. Došla je ta zadnja utakmica u ovoj polusezoni. Cilj je isti, pobjeda, i samo to bi nas zadovoljilo sutra ali mislim da smo spremni u svakom smislu da sutra ostvarimo taj pozitivan rezultat poslije utakmice u Igmanu gdje nam je taj poraz došao neplanirano.

Mislim da sutra uz jednu želju, volju, zalaganje i htijenje ne bi trebalo da bude problema. Momci su spremni, svi su u rosteru i ja sutra očekujem da jednom dobrom igrom, kao protiv Željezničara i Širokog, na našem terenu završimo ovu turbulentnu sezonu pobjedom koja će nas sigurno zadovoljiti i dati neke realne šanse da izborimo opstanak u idućoj polusezoni", rekao je Krsmanović.

Huso Karjašević FK Tuzla City Pozicija: MF

Statistika

26 nastupa
19 kao starter
5 žutih kartona
1 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Riječ je dobio i Karjašević koji igra u veoma dobroj formi.

“Prije svega lijep pozdrav. Kao što je već šef rekao, posljednja utakmica, posljednje kolo polusezone. O Slogi ne treba puno pričati, dovoljno govori njihova forma i stanje na tabeli. Što se tiče nas, u dobrom raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu. Veoma značajna utakmica za nas.

Mislim da smo podigli i mi našu formu u ovim posljednjim utakmicama kao što se pokazalo u posljednje dvije utakmice kući, gdje smo osvojili šest bodova bez primljenog pogotka.

U Konjicu nismo baš imali sreće, nije nas sreća pratila što se tiče tih propuštenih prilika. Nadam se da će sutra sreća biti na našoj strani i da ćemo doći do tri boda. Mi s tri boda vjerovatno izlazimo iz crvene zone i idemo kući veoma sretni i zadovoljni", jasan je bio Karjašević.

Tuzlaci u ovaj meč ulaze sa 11. pozicije i trenutno su tim koji bi putovao u niži rang, ali bodovni zaostatak za GOŠK-om i Igmano je u samo dva boda, pa se sve može promijeniti već za vikend.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je petoplasirana i ima 27 bodova, a sjajne igre pruža pretežno kući.

Sutrašnji meč će suditi Dražen Marić iz Bijeljine sa pomoćnicima Bojanom Makarićem i Nebojšom Žugićem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.