Sjajni napadač FK Velež, Nermin Haskić, pauzu koristi za odmor u Barceloni.

Napadač Veleža

Nermin Haskić se odmara u Barceloni

Eldar Ganibegović

Zimska je pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te su i igrači na zasluženim odmorima. Neki su odabrali i nešto egzotičnije i dalje destinacije od Bosne i Hercegovine.

Prije šest dana je okončan jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine, a FK Velež će s 33 boda na trećem mjestu dočekati nastavak prvenstva, iza Borca i Zrinjskog.

Od 30 golova koliko su Rođeni postigli u ligi ove sezone, tačno trećinu, njih deset, postigao je sjajni napadač ovog tima, Nermin Haskić.

Nermin Haskić FK Velež Pozicija: FW

Statistika

31 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
12 golova

On tako s Vidićem iz Sloge Meridian dijeli drugo mjesto liste strijelaca, a jedini koji ima više od njih je Bilbija koji je u dresu Zrinjskog postigao 15 pogodaka.

Na zasluženom odmoru tako je i Nermin Haskić. Ovaj napadač odabrao je da se odmara na zapadu Evrope, tačnije u Barceloni.

Danas je objavio i fotografiju na Instagramu. Zajedno s Arminom Haskić pozirao je u bašti jednog kafića u blizini kultne Sagrada Familije u najvećem gradu Katalonije.

Velež pali motore 7. januara

Rođeni su trenutno na odmoru, a prozivka je zakazana za sedmi januar 2024. godine kada će početi pripreme za proljetni dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Veleža će 19. januara put Turske, gdje će se zadržati 15 dana. U Turskoj će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica (imena protivnika biti će naknadno poznata), a onda će uslijediti povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Prvu takmičarsku utakmicu na proljeće Velež će igrati 10. ili 11. februara na svom terenu protiv Tuzla Cityja u osmini finala kupa naše zemlje, a onda slijedi gostovanje u Doboju kod Sloge Meridian u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.