Rukovali se čelnici FK Sarajevo i FK Velež - Razlog je Giorgi Guliashvili

Gruzijac ostaje još šest mjeseci među Rođenim

Rukovali se čelnici FK Sarajevo i FK Velež - Razlog je Giorgi Guliashvili

Midhat Šljivak

Giorgi Guliashvili stigao je u FK Sarajevo kao veliko pojačanje, ali kako za njega nije bilo previše prostora u Bordo timu, on je ove sezone posuđen FK Velež u kojem je eksplodirao. Šuškalo se o eventualnom povratku na Koševo u januaru, no to se neće desiti i Gruzijac će do kraja sezone ostati među Rođenim.

Fenomenalni gruzijski napadač Giorgi Guliashvili ostat će do kraja sezone na posudbi u FK Velež. Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, FK Sarajevo i mostarski tim dogovorili su da Gruzijac ostane i narednih šest mjeseci na posudbi.

Bordo tim je po prethodnom dogovoru imao pravo da Guliashvilija vrati s posudbe na polusezoni. Šuškalo se kako bi se to moglo desiti, no od povratka na Koševo ovog januara neće biti ništa.

Prema neslužbenim informacijama, jutros je pao dogovor između čelnika Sarajeva i Veleža da se Guliashvili neće vraćati u Bordo dres i u narednih šest mjeseci, pa će sjajni Gruzijac i dalje ostati član mostarskih Rođenih.

Jutrošnjim potpisom dileme su završene. Guliashvili nastavlja sezonu s Veležom gdje je u prvom dijelu sezone eksplodirao i igrao je fenomenalan fudbal. Ovaj 22-godišnjak je odigrao 15 utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i ima učinak od pet golova i dvije asistencije.

Oglasi

Giorgi Guliashvili
Giorgi Guliashvili FK Velež FK Velež FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

21 nastupa
19 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
7 golova
1 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Podsjetimo, on je u redove FK Sarajevo stigao u januaru ove godine iz gruzijskog Saburatala. Najavljen je kao veliko pojačanje, no nije se previše iskazao.

Ipak, u Mostaru je našao mir. Iza sebe ima odličnu polusezonu i nije nikakvo čudo što se pričalo o njegovom povratku u tim s kojim ima ugovor do 2026. godine.

FK Velež potvrdio raskid s trojicom igrača

FK Velež danas je službeno potvrdio rastanak s trojicom fudbalera. Članovi kluba više nisu Elvir Muminović, Yaroslav Oreshekevich i Stefan Vukčević.

Svi su oni u Mostar stigli kao potencijalna pojačanja. Međutim, nisu pokazali gotovo ništa i nakon razgovora s njima donesena je odluka da se saradnja raskine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muminović je odigrao samo šest utakmica za godinu i po, Vukčević je nastupio u samo jednoj utakmici, dok Bjelorus Oreshkevich nije ni kročio na teren.

Rođeni su odigrali izvrstan prvi dio sezone i nalaze se na trećoj poziciji Premijer lige BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Nema na cemu, Rodjeni. Momak se dobro pokazao. Ako budete slusali, poslacemo vam jos igraca na kaljenje. Vidimo se u Europi!
5 4
SonPen1946
Pijacari, dobro nam ga spremite za europu.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi